Emekliye faiz müjdesi yok

Güncelleme Tarihi:

Emekliye faiz müjdesi yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2011 12:24

6.5 milyon emekli, Ocak ve Şubat'ta alamadığı zamlara faiz işletilecek mi?Torba yasanın gecikmesi nedeniyle 2011 zamları Mart maaşlarına kalan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin merakla beklediği bu sorunun yanıtını ekonominin patronu Ali Babacan yanıtladı.

Haberin Devamı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, maaş farklarına faiz işletmenin mümkün olmadığını açıkladı. Böyle bir uygulama için  yasal düzenleme gerekebileceğini söyledi. Babacan, "Ama zaten enflasyon ve faizler çok düştü. Aylık enflasyonun yüzde 8-10 civarında olduğu bir ortamda böyle bir faiz anlamlı olabilirdi. Ama şuanda çok düşük. Uygulasanız bile çok anlamlı olmaz. Belki emekli başına kuruş farkı olabilir" dedi.
 
Babacan bu zammın emeklinin ödediği prim dolayısıyla hak ettiği bir artış olmadığını belirterek, hükümet tarafından düşük maaşlı emeklilere verilen ekstra bir zam olduğunu anımsattı.

FAİZİ ZATEN BEKLEMİYORDUK

Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün, hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, emeklilerin zaten böyle bir faiz beklentisi olmadığını anımsatarak, "Zaten faiz verseler ne kadar olacak ki? İki aylık zam farkı ortalama 80 lira. Bakan Babacan'ın da söylediği gibi faiz koysanız da çok küçük meblalar ortaya çıkar. Bizim tek bir talebimiz var, yeter ki emeklinin zamlı maaşlarını ve farklarını bir an evvel ödesinler. Bu farkın da hükümetin açıkladığı gibi Mart ayında hesaplara yatmasını bekliyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!