Emeklilikte yaşa takılana kötü haber

Güncelleme Tarihi:

Emeklilikte yaşa takılana kötü haber
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2016 19:45

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, “Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir düzenleme yaptığımız andan itibaren, bugün itibarıyla söylüyorum, 1 milyon 700 bin kişiyi emekli yapmak zorundayız.

Haberin Devamı

300-400 bin rakamları nereden çıkıyor, hiç bilmiyorum. Bizim böyle bir gücümüzün olmadığını söylemek istiyorum sadece. 

Bunu sürdürülebilir bir hale getiremeyiz” dedi.

Soylu, iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarının kamuda görevlendirilmesi ve mesleki yeterlilik konularında Bakanlık’ta düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Geçen yıl şehit edilen polis memuru Tansu Aydın’ın Vietnamlı eşine maaş bağlanıp bağlanmayacağına ilişkin bir soru üzerine Soylu, “Şehit eşimizin babası tedavi görüyor, hem annesiyle hem kardeşleriyle hem ilk eşiyle, çocuğuyla, çünkü orada maaş alan bir çocuğu var. Bütün bu değerlendirmelerden sonra ağustos başı itibarıyla inşallah Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından şehidimiz Tansu Aydın’ın eşine maaş bağlanacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yaşa takılanların emekli edilmeleri halinde Cumhuriyet tarihinin en kötü aktif-pasif oranını göreceklerini belirten Soylu “Yani çalışanların emeklilere oranı. Bizim projeksiyonlarımız inşallah 2050 yılı gibi bu rakamı 2.5’ların üzerine taşıyabilme gayretini gösterebilmektir. Emeklilikte ne kadar yaşa takılan var diye merak ederseniz, onu da söyleyeyim, 7 milyon 100 bin kişi” dedi.

6 AY İZLENECEK

Soylu, “Hem mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğunu hem de iş sağlığı ve güvenliği konusundaki süreci ertelemedik. Ama başka bir şey getirdik. 1 Ocak 2017 tarihine kadar, bakanlığımız inisiyatif alarak bu 5-6 aylık süreci, izleme, kontrol süreci olarak değerlendiriyoruz” dedi. Soylu, uygulamaya ilişkin şu bilgileri verdi: “1 Temmuz itibarıyla tüm kamu iş yerlerinde, iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri zorunlu hale gelecek. 50’den az çalışanı olan az tehlikeli iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri zorunlu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!