Emekli 24 lira zam alacak

Güncelleme Tarihi:

Emekli 24 lira zam alacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2015 01:14

Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla Türkiye’de sayıları yaklaşık 9 milyonu bulan SSK ve Bağ-kur emeklisinin maaşlarına 2015 yılı başında alacakları zam oranı belli oldu. SSK ve Bağ-kur emeklisinin maaşlarına 2015 yılı başında alacakları zam oranı yüzde 2,32 oldu. Şu anda en düşük SSK emekli maaşı 1047 lira. Yüzde 2,32'luk oran üstünden bu maaşa 24 lira zam gelecek ve maaş 1071 liraya ulaşacak.

Haberin Devamı

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon oranında zam alıyor. Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla sayıları yaklaşık 9 milyonu bulan SSK ve Bağ-kur emeklisinin maaşlarına 2015 yılı başında alacakları zam oranı belli oldu.

2015’TE HANGİ MEMUR NE KADAR ALACAK?

Enflasyon rakamları, Temmuz’da yüzde 0,45, Ağustos’ta 0,09, Eylül’de yüzde 0,14, Ekim’de yüzde 1,90, Kasım’da ise yüzde 0,18 artmış ve 5 ayın toplamında yüzde 2,76’ya ulaşmıştı. Aralık ayı enflasyonun yüzde 0,44 düşmesiyle SSK ve Bağ-kur emeklisinin maaşlarına 2015 yılı başında alacakları zam oranı yüzde 2,32 oldu.

Emekli 24 lira zam alacak
Memura, emekliye asgari ücretliye zam

‘EMEKLİLER GEÇİNEMİYOR’
Bu artışa tepki gösteren İşçi, Memur ve BAĞ-KUR Emeklileri Derneği (İMBED) Başkanı Hamdi Öz, "TÜİK hükümetin isteği doğrultusunda enflasyonu zayıf gösteriyor. Açıklanan bu rakamın gerçek enflasyonla ilgisi yok, bu hayal mahsulü bir rakamdır. TÜİK Başkanı Birol Aydemirherhalde seçimlerde milletvekili adayı olmayı bekliyor mükafat olarak. Emekliler geçinemiyor. Ama o kadar onurlu insanlar ki 70 yaşındaki bile bir yerlerde temizlik işçiliği yapıyor. Pazarlarda akşamları hava karardıktan sonra, atıkları toplayarak geçimini sürdürmeye çalışıyor" dedi.

Başkan Öz, 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasanın tek çatı yasası olması nedeniyle işçi, memur BAĞ-KUR emeklisi diye bir ayrım kalmadığını ancak hükümetin hala emeklileri bu şekilde ayırdığını söyledi. Öz, bu ayrımın yasaya aykırı olduğunu ileri sürerek dernek olarak dava açtıklarını belirtti. / Aysel ALP / ANKARA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!