Emay İnşaat’tan ‘tapu’ açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Emay İnşaat’tan ‘tapu’ açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2018 16:33

İstanbul Maltepe’de bulunan bir projesinde, bazı ev sahipleri ile davalık olan Emay İnşaat AŞ'den açıklama yapıldı. Şirketten yapılan açıklamada, evlere ilişkin ödemenin devam etmesine rağmen dairelerin teslim edildiği, tapu devir işlemlerinin ise sürdüğü belirtildi.

Haberin Devamı

İnşaat ve taahhüt işlerinde çeyrek asra yakın bir geçmişi bulunan Emay İnşaat Taah. San ve Tic. AŞ, Kentplus Centrium Tower projesinde ev alan 4 müşterisi ile karşı karşıya geldi. Ev sahipleri, tapu devrine ilişkin sorun yaşandığı iddiası ile tüketici mahkemesinden dava açtı ve tedbir kararı aldı.

TEDBİR KARARI OLAĞAN
Emay İnşaat ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şirket olarak bugüne dek binlerce konut üretimi yapılarak hak sahiplerine teslim edildiği belirtildi. Davacıların gündeme getirdiği iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada “Tapu iptal ve tescil davalarının başlangıç aşamasında dava konusu taşınmazlara ilişkin ihtiyati tedbir kararı verilmesi olağandır” denildi.

ÖDEMESİ BİTMEYENLER VAR
Açıklamada ayrıca “Projede, henüz alıcılar tarafından ödemesi tamamlanmamış daireler bulunmasına rağmen, yer teslimleri gerçekleşmiş olup, hali hazırda tapu devirleri devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

KARAR ULAŞMADI
Açıklamada, mahkemece verilen tedbir kararının kendilerine ulaşması ile birlikte hukuki savunmanın ilgili mahkemeye sunulacağı kaydedildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!