Elma cipsini önce ihraç etti şimdi içeriye döndü

Güncelleme Tarihi:

Elma cipsini önce ihraç etti şimdi içeriye döndü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2010 00:00

ISPARTA’da Elmataş Fabrikası’nda 1991 yılından bu yana üretimi yapılan ancak sadece ihraç edilen “elma cipsi” iç piyasaya da sunuldu.

Elmataş Teknik Müdürü Süleyman Kızılelma, elma cipsinin taze elmanın yıkanıp, ayıklandıktan sonra küçük parçalar halinde özel fırınlarda kurutulup, elde edilen bir ürün olduğunu söyledi. Kızılelma, elmanın cinsine ve üzerinde taşıdığı nem miktarına bağlı olarak yaklaşık 10-15 kilo taze elmadan bir kilo elma cipsi elde edildiğini kaydetti. Kızılelma, kabuklu, çekirdekli gibi unsurların elma cipsinin miktarını etkilediğini belirtti. İç piyasaya ilk dağıtımın 10 gün önce başladığını dile getiren Kızılelma, ürünün büyük beğeni topladığını belirtti. Geçen yıla göre üretimi artırdıklarını ifade eden Kızılelma, “Bu sezon 30 ton elma cipsi ürettik, bugünkü satışlarımız ve talepler, gelecek sezon daha fazla üretim yapacağımızı gösteriyor” diye konuştu. Ülke genelinde bazı şirketlere, kişilere gönderdikleri özel numunelere gelen tepkilerin de olumlu olduğunu vurgulayan Süleyman Kızılelma, gelecek yıl üretimi daha da artırmayı planladıklarını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!