Elektrikte sabit ücret başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Elektrikte sabit ücret başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

ELEKTRİK abonelerinden ‘‘güç bedeli’’ adıyla sabit ücret alınmasını öngören yönetmelik yürürlüğe girdi. Sabıt ücret bedeli her yıl TEDAŞ tarafından belirlenecek. Bu 22:28 09.09.2000bedelin konutlar için ilk aşamada 500 bin lira olması bekleniyor.

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, elektrik abonelerinden fatura başına aylık olarak ‘‘güç bedeli’’ adı altında sabit bir ücret alma uygulamasını başlatıyor. Güç bedeli olarak ilk aşamada abonelerden 500 bin lira ile 5 milyon lira arasında bir bedel alınması düşünülüyor.

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan ve dün yürürlüğe giren Elektrik Tarifeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik ile elektrik aboneleri için yeni düzenlemeler getirildi.

Yeni düzenlemede tek terimli tarife, tüketilen elektrik enerjisi kilovatsaat (kwh) miktarı üzerinden ve fatura başına güç bedeli alma esasına dayalı tarife sınırı olarak nitelendirildi.

Söz konusu değişiklik çerçevesinde tek terimli tarifeden enerji alan aboneler, fatura başına bir güç bedeli ödeyecekler. Bu bedel, heryıl günün ekonomik koşulları göz önüne alınarak TEDAŞ Yönetim Kurulu'nca belirlenecek.

Bu arada güç bedeli uygulaması konusunda A.A.'ya bilgi veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri, düzenlemenin elektrik dağıtımı konusunda yapılan harcamaların bir bölümünün abonelere yansıtılması olduğunu belirttiler.

Güç bedeli olarak abonelere fazla bir yük bindirilmeyeceğini kaydeden yetkililer, ilk aşamada mesken abonelerinden ayda 500 bin lira, ticarethanelerden 2 milyon lira, sanayi kuruluşlarından da 5 milyon lira güç bedeli alınmasının planlandığını bildirdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!