Elektrikte altı şirkete görev

Güncelleme Tarihi:

Elektrikte altı şirkete görev
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 1998 00:00

Haberin Devamı

Elektrik dağıtımında özelleştirme sürüyor. Bakanlar Kurulu'nun, daha önce ihalesi yapılan Kemerköy-Yeniköy ve Yatağan termik santralları ile 6 elektrik dağıtım bölgesinde işletme hakkı devri yoluyla elektrik dağıtımını üstlenen firmalara ilişkin görevlendirme kararları çıktı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararları uyarınca, Güney Ege Enerji şirketi, Muğla Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santralları ile Yeniköy maden işletmesine bağlı Sekköy-İkizköy-Hüsamlar maden sahalarını birlikte işletecek ve ürettiği elektriği 20 yıl süreyle Teaş'a satacak.

Yozgat, Sivas, Tokat illerinde elektrik dağıtımını Kızılırmak Elektrik Dağıtım şirketi, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne illerindeki elektrik dağıtım işini Tekaş Elektrik şirketi yapacak.

Elektrik dağıtım işi, Sakarya ve Bolu'da SBD, Kırşehir, Nevşehir, Niğde ve Aksaray illerinde Andaş, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Giresun'da Zigana Elektrik Dağıtım, Zonguldak, Çankırı, Bartın ve Karabük'te ise Batı Karadeniz Dağıtım şirketleri tarafından gerçekleştirilecek.

Söz konusu bölgelerdeki elektrik dağıtım tesislerinin işletme devir hakkını alan şirketlerin sözleşmeleri, 30 yıl süreyle geçerli olacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!