Elektrikli Connect, ABD ordusuna giriyor

Güncelleme Tarihi:

Elektrikli Connect, ABD ordusuna giriyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2010 00:00

Ford Otosan’ın Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek otomotivin anavatanına geçen yıl ihraç etmeye başladığı Transit Connect’lerin elektrikli versiyonları bu yılın sonunda ABD’de satışa sunulacak.

Ford Motor Company’nin global elektrikli araç stratejisinin ilk ürünü olan Gölcüklü Transit Connect’in geliştirilmesi için bir taraftan Ford Otosan diğer taraftan Azure şirketi çalışmalarını hızlandırırken, bu konuda yeni bir adım daha atıldı. ABD ordusu tarafından kullanılan Humvees ve Hummers markalı askeri araçların üreticisi AM General, Gölcüklü Transit Connect’le elektrikli araç işine girecek. Ford Otosan tarafından üretilen Transit Connect’lerin elektrikli araca çevrilmesi için Amerika’da son montajı üstlenen AM General, bu konuda Azure ile anlaşma imzaladı.

1.3 milyon dolarlık destek

Connect’lere elektrik sistemini sağlayacak Azure tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye’den Amerika’ya ithal edilecek Transit Connect’lere elektrik motoru ve sistemleri AM General’ın Michigan’daki fabrikasında monte edilecek. Araçların bu fabrikada monte edilmesi sayesinde 1.3 milyon dolarlık vergi desteği alan Azure, 83 kişiye de istihdam sağlamış olacak. AM General, en son 1975 yılında Amerikan Posta Hizmetleri için 350 adet elektrikli Jeep üretimi yapmıştı. Aynı dönemlerde Amerikan ordusu için elektrikli Humvees prototipi de geliştiren şirket, bir dönem de doğal gazlı ticari araç üretimi gerçekleştirmişti. Yetkililer krizin sembolü olan Hummer’ların ardından elektrikli araç üretimine geçmenin çok ters iki yön olduğu konusunda birleşiyor. Şirketin Başkanı Rick Smit, “Artık biz de alternatif enerjiler alanında otomotiv sektöründeki yerimizi alıyoruz” dedi. Transit Connect’lerin AM General bünyesinde girmesinin ardından geliştirilen elektrikli araçların askeri alanda kullanılıp kullanılmayacağı da şimdiden tartışılmaya başlandı.

Avrupa’da da Ford’un ilk elektriklisi

GÖLCÜKLÜ Transit Connect’in elektriklisi yaz sonu Avrupa’da piyasaya çıkacak. Böylece, Amerika’dan sonra Ford’un Avrupa’daki ilk elektrikli modeli de Connect olacak. Ford Avrupa Başkanı John Fleming, “Connect değişken yapısı ve kolay adapte olmasıyla gerçek dünyadaki ticari müşteriler için en doğru ve güvenli araç. Sıfır emisyonlu elektrikli versiyon ise bu araca daha esnek kullanım şansı verecek” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!