Elektrik dağıtımında ‘uygulama’ sözleşmesi

Güncelleme Tarihi:

Elektrik dağıtımında ‘uygulama’ sözleşmesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

ENERJİ Bakanlığı, beş ayrı bölgede elektrik dağıtımıyla görevlendirilen İSEDAŞ, Kızılırmak, ANDAŞ, CEDAŞ ve SBD ile uygulama sözleşmelerini imzaladı.

ENERJİ Bakanlığı, elektrik dağıtım bölgelerinin özelleştirilmesinde bir adım daha attı ve İstanbul Elektrik Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş. (İSEDAŞ), Kızılırmak Elektrik Dağıtım ve Ticaret A.Ş., Anadolu Elektrik Dağıtım ve Ticaret A.Ş. (ANDAŞ), Ceylan Elektrik Dağıtım Ticaret ve Sanayi A.Ş. (CEDAŞ) ve Sakarya Bolu Elektrik Dağıtım A.Ş. (SBD) ile uygulama sözleşmelerini imzaladı.

Bakanlar Kurulu'nun 9 Ağustos 2000 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararıyla sözleşmelerinin özel hukuk hükümlerine göre düzenlenerek tahkim yolunun açılmasına olanak sağlanan beş elektrik dağıtım bölgesiyle ilgili uygulama sözleşmeleri imzalandı.

ŞİRKETLER VE BÖLGELER

Uygulama sözleşmeleri imzalanan şirketler ve bölgeler şöyle:

Doğan Holding'in sahibi olduğu İstanbul Elektrik Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye (İSEDAŞ) verilen İstanbul'un Trakya yakası elektrik dağıtım bölgesi.

Ceylan Holding'in sahibi olduğu Ceylan Elektrik Üretim, İletim, Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye (CEDAŞ) verilen Kocaeli-Gebze elektrik dağıtım bölgesi.

Kızılırmak Elektrik Dağıtım ve Ticaret A.Ş.'ye verilen Yozgat, Sivas, Tokat elektrik dağıtım bölgesi.

Sakarya-Bolu Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'ne (SBD) verilen Sakarya-Bolu dağıtım bölgesi.

Anadolu Elektrik Dağıtım ve Ticaret A.Ş.'ye (ANDAŞ) verilen Kırşehir, Nevşehir, Niğde ve Aksaray elektrik dağıtım bölgesi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!