Elektrik akımına kapılarak yaşamını yitiren Anıl Can için 50 bin TL tazminat kararı

Güncelleme Tarihi:

Elektrik akımına kapılarak yaşamını yitiren Anıl Can için 50 bin TL tazminat kararı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2018 13:39

Anıl Can Saat bundan 11 yıl önce elektrik akımına kapılarak feci bir biçimde hayatını kaybetti. Olay tarihinde 12 yaşında olan Anıl Can’ın ölümünde sorumlu olanlar için açılan tazminat davasında karar çıktı. Mahkeme, Anıl Can’ın ailesine toplam 50 bin TL maddi-manevi tazminat ödenmesine hükmetti.

Haberin Devamı

OLAY 28 Temmuz 2007 günü Kocaeli Tütünçiftlik beldesinde yaşandı. Anıl Can’ın ailesinin de yaşadığı binanın çatı katında çalışma yapılıyordu. Çatı katında yapılan doğrama işini Mehmet Torun, Buğra Torun ve Yaşar Erdem yapıyordu.

ELEKTRİK AKIMINA KAPILDI
Çatıda kullanılacak 6 metre uzunluğundaki profilin önce merdivenden çatıya çıkarılması amaçlandı. Ancak, profilin uzun olması nedeni ile binanın dış cephesinden yukarıya ulaştırılması kararlaştırıldı. Bu esnada Anıl Can da evindeydi. İşçiler, profilin yukarı ulaştırılması için Anıl Can’dan da yardım istedi. Anıl Can, profili yukarı uzattığı esnada, profil elektrik tellerine denk geldi. Elektrik akımına yakalanan Anıl Can hayatını kaybetti.

CEZA DAVASI DA AÇILDI
Ailesi, sorumlular hakkında hem ceza hem hukuk davası açtı. Ceza davasında, Mehmet Torun, Buğra Torun ve Yaşar Erdem hakkında 2 yıl 4’er ay hapis cezası verilse de bu cezalar 5 yıllık denetim süresine tabi tutuldu.

Haberin Devamı

50 BİN TL TAZMİNAT
Anıl Can’ın ailesi adına açılan tazminat davasında ise karar geçen Mayıs ayı başında çıktı. Mahkeme, aile üyeleri için açılan maddi-manevi tazminat davasında, toplam 50 bin TL ödenmesine hükmetti. Anılan dosyada davalı konumda, Mehmet Torun, Buğra Torun, Yaşar Erdem^’in yanı sıra elektrik dağıtım şirketi Sedaş da yer aldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!