Elazığ'da tavuk üretimi kanatlandı

Güncelleme Tarihi:

Elazığda tavuk üretimi kanatlandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2015 12:34

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğünün sektöre verdiği hibe destekleriyle Elazığ'da kanatlı eti üretim kapasitesi son 3 yılda yaklaşık 10 kat arttı.

Haberin Devamı

TKDK İl Koordinatörü Turan Karahan, muhabirine yaptığı açıklamada, AB Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) kapsamında 2012 yılında 9. çağrı dönemi ile birlikte Elazığ'da faaliyetlerine başladıklarını belirtti.

TKDK İl Koordinatörlüğü olarak 12. çağrı döneminde 91 proje için sözleşme imzaladıklarını belirten Karahan, bu dönem Ankara'dan sonra IPARD fonlarından en fazla yararlanan ikinci, kanatlı eti üretimine yönelik destek verilen projeler dikkate alındığında ise birinci il konumuna geldiklerini vurguladı.

Geride kalan 4 çağrı döneminde kanatlı eti üretimine yönelik sözleşmesi imzalanan 112 projenin toplam yatırım tutarının yaklaşık 130 milyon, verilen hibe desteğinin ise 82 milyon 312 bin lira olduğunu aktaran Karahan, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Elazığ olarak geride bıraktığımız çağrı dönemlerinde kanatlı sektörü ile ilgili ortaya koyduğumuz performansı inşallah IPARD 2 programında daha fazla ortaya koyma hedefindeyiz. Biz bu hedefi gerçekleştirdiğimiz zaman 2023 vizyonu çerçevesinde çerçevesinde Elazığ'ı kanatlı eti üretimi açısından Türkiye'nin sayılı illerinden biri haline getirmek istiyoruz."

Modern çiftliklerle kapasite arttı

TKDK öncesi Elazığ'da yıllık tavuk üretim kapasitesinin yaklaşık 2 milyon civarında olduğunu dile getiren Karahan, TKDK'nın verdiği destek sayesinde sektöre katılan modern çiftliklerle bu rakamın 10 kat artarak, 19 milyon 800 bin seviyelerine ulaştığına dikkati çekti.

Elazığ'ın kanatlı eti üretimi açısından 1980'lerden gelen bir kültürü olmasına rağmen bazı sebeplerle bu alandaki çalışmaların sekteye uğradığını ifade eden Karahan, TKDK olarak kanatlı üretimini kentte yeniden canlandırmayı başardıklarını kaydetti.

IPARD'ın amacının Türkiye'deki işletmeleri ve üretim sahalarını her yönden AB standartlarına getirmek, refah, gelir ve istihdam oranını arttırmak olduğunu vurgulayan Karahan, "Özellikle IPARD 2 programı ile hedefimizi biraz daha üste çıkararak, kanatlı eti sektöründe Elazığ'ı Ortadoğu pazarında söz sahibi konuma getirmek istiyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!