El Maktum 1 yılda 5 kez Antalya’ya geldi

Güncelleme Tarihi:

El Maktum 1 yılda 5 kez Antalya’ya geldi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2009 00:00

Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Antalya’da turizm trendinin değişmeye başladığını ve fiyatların giderek yükseldiğini belirterek, “Dubai Şeyhi El Maktum, son bir yılda 5 kez Antalya’ya geldi. Artık Antalya’ya krallar da, zengin iş adamları da gelecek” dedi.

Haberin Devamı

Dünyada turist başına harcamanın arttığına ancak, Türkiye’de bunun tam tersinin yaşandığına dikkat çeken Tamince, şöyle konuştu: “Çok turist yerine paralı turist getirelim. Çünkü fazla turist getirmek için çok şeyler feda ediyoruz. Daha az ama paralı turist gelsin. Kitle turizminden vazgeçmeyelim ama kaliteleştirelim. Fiyatlar bu yıl sonunda yüzde 30-35 düştü. Bu, panikten oldu. Antalya’ya 10 milyon turist mi getirmeliyiz, yoksa 10 milyar dolarlık değer mi oluşturmalıyız? 10 milyon turist getirirsiniz de, 3 milyar dolarlık değer oluşturduğunuzda doğru hedefe ulaşmış olur musunuz?”
Antalya ve Kaleiçi
Bu fiyatları yukarılara çıkarmayı temenni ettiklerinin altını çizen Tamince, “Mardan Palace gibi tesislerin sayısı çoğalacaktır. Ama aslolan Antalya markası ve Kaleiçi’ni ayağa kaldırmak. Turizmciler Antalya markasına, Kaleiçi’ne daha fazla katkı sağlamalı. Antalya markasını öne çıkarmalıyız” diye konuştu. Bütün misafirlerine Kaleiçi’ni mutlaka gezdirdiğini anlatan Fettah Tamince, şunları söyledi: “Geçenlerde Dubai Şeyhi El Maktum Antalya’ya geldi. Kaleiçi’ne getirene kadar sağa sola bakmasın diye adamı tuttum. El Maktum’u Antalya’ya getirmek, Antalya’yı sevdirmek için çok uğraştım. Maktum, son bir yılda 5 kez Antalya’ya geldi. Katar Emiri, Kazakistan Devlet Başkanı ve yüzlerce işadamına Kaleiçi’ni gezdirdim.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!