El Cezire, Cine5’e karasal yayın için asıldı, fiyatı 40.5 milyon dolara çıkardı

Güncelleme Tarihi:

El Cezire, Cine5’e karasal yayın için asıldı, fiyatı 40.5 milyon dolara çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2011 00:00

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF), satışa çıkardığı Cine5 TV Ticari ve İktisadi Bütünlüğü’ne 21 milyon dolarlık teklifte bulunan El Cezire Türk Yayıncılık Hizmetleri A.Ş, bu teklifini yükselterek 40 milyon 500 bin dolara çıkardı.

Haberin Devamı

Cine5 TV’nin satışında bundan sonraki süreçte ihale, Fon Kurulunun  onayına sunulacak. El Cezire Türk ana ortağı ve Intercity’nin sahibi Vural Ak, ikinci kez teklif verdikleri Cine5 ihalesine, karasal yayın hakkı bulunması nedeniyle girdiklerini açıkladı.
6 kez artırım yaptı
40 milyon dolar muhammen bedelle pazartesi günü satışa çıkan Cine5 TV Ticari ve İktisadi Bütünlüğü’ne tek teklif veren El Cezire, dün yapılan pazarlık ihalesinde 21 milyon dolarlık teklifini önce 30 milyon dolara yükseltti. TMSF Satış Komisyonu’nun teklifi biraz daha yükseltmesi tavsiyesi üzerine 35 milyon dolar teklif veren El Cezire, toplamda 6 kez artırım yaparak teklifini muhammen bedelin üzerine çıkararak 40 milyon 500 bin dolara yükseltti.
Karasal yayın hakkı
El Cezire Türk Yönetim Kurulu Başkanı Ehab Alshihabi’nin de katılımıyla basın toplantısı düzenleyen El Cezire Türk ana ortağı ve Intercity’nin sahibi Vural Ak, ikinci kez teklif verdikleri Cine5 ihalesine, karasal yayın hakkı bulunması nedeniyle girdiklerini söyledi. Türkiye’nin yüzde 80’ine varan bir alanda yayınlarının izlenmesini arzuladıklarını, bu nedenle karasal yayın kabiliyeti olan bir kanalla başlamak istediklerini belirten Ak, Cine5’in markası, teknik altyapısı ve kabiliyetlerinin El Cezire ile kıyaslanamayacak kadar eskimiş durumda olduğunu kaydetti. Ak, “El Cezire’nin Türkiye’de yayına başlaması, dünyadaki gelişmeleri birinci elden, direkt Türk halkına ve ülkemizdeki gelişmeleri ilk elden tüm dünyadaki 1 milyarı aşkın El Cezire seyircisine iletecek” dedi.

Haberin Devamı

Spor kanalı planı da var

EL Cezire Türk Yayıncılık Hizmetleri A.Ş.’nin açılışının resmi duyurusunu yapan Vural Ak, yeni hedefleri hakkında şunları söyledi:
El Cezire, üç boyutlu futbol maçlarının yayınlanması gibi ilkleri gerçekleştirdi. 2022’de Dünya Kupasının Katar’da organize edilecek olmasından dolayı bu alanda son derece aktifiz, önümüzdeki dönemde bir spor kanalını da yayına sunmayı hedefliyoruz.
El Cezire Türk ilk başta 300, sonrasında 600 kişiye kadar bir çalışan kadrosu oluşturacak.
Önümüzdeki haziran-ağustos gibi bir dönemde yayına geçmeyi planlıyoruz.

Haberin Devamı

Intercity’nin sahibi medyaya da girdi

INTERCITY araç kiralama şirketinin sahibi olan Vural Ak, medya sektörüne de El Cezire ile girdi. Vural Ak, “Medya kanununa göre yerel ortağın oranı yüzde 75, yabancı ortağın yüzde 25 olması gerekiyor. Bu oranı şu anda biz tutturuyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!