Ekonomik büyüme için kredi artmalı

Güncelleme Tarihi:

Ekonomik büyüme  için kredi artmalı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2017 21:45

İŞ Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli kredi kullandırımında yılın geri kalanında bir miktar yavaşlama olabileceğini belirterek, bu yüzden beklenen yüzde 20’ler seviyesindeki kredi büyümesinin bir miktar dengelenebileceğini ve yüzde 15’in üzerinde gerçekleşebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

İş Bankası’nın düzenlediği “Karneni Göster Kitabını Al” basın toplantısı sonrasında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Bali, “Bankacılık sistemi açısından, KGF için çok hızlı gelişmeler olduğu ifade ediliyor ancak ihtiyaçlar da ciddi şekilde ortadaydı... Türkiye ekonomisinde belli bir büyümeyi tutturacaksanız mutlaka ve mutlaka onun gerektirdiği oranda da kredi büyümesi lazım. Kredi büyümesini sağlayabilmek için sermayenizi yeterli olmalı, likiditeniz yeterli olmalı... Bu konu aslında araba kullanmak gibi, ihtiyaç duyduğunuz yerde bir miktar gaza basarsınız, sonra da biraz daha hızını düşürecek önlemler alırsınız” dedi.

KGF kaynaklı kredilerin ekonomide işlevini iyi gördüğünü düşündüğünü belirten Bali, “İş bankası olarak, KGF destekli 15 milyar TL’ye yakın kredi kullandırdık. Bizim yüzde 78’i yeni kullandırımdır” dedi. Bali bu kredilerin de ticari faaliyetin finansmanı için kullandırıldığını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!