"Ekonomide eşgüdüm şart"

Güncelleme Tarihi:

Ekonomide eşgüdüm şart
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2001 17:32

Maliye Bakanı Sümer Oral ile biraraya gelen Devlet Bakanı Derviş, ekonomide eşgüdümün gerekliliğine değinerek kur rejiminde bir değişikliğin söz konusu olmayacağını söyledi.

Bütün rakamları gözden geçirdiklerini açıklayan Derviş, gelirlerdeki gelişmeler için Oral'ı tebrik ettiğini söyledi. Gelirin beklenin üzerinde gerçekleştiğini kaydeden Derviş, ödemeler dengesindeki gelişmelerin çok olumlu olduğunu, para piyasalarına yansımasını beklediklerinin altını çizdi.

Programda eşgüdümün çok önemli olduğuna değinen Derviş, birlikte çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Derviş, bu toplantılarda hem mali hem de Hazine'yi ilgilendiren konuların ele alınacağını vurguladı.

Maliye Bakanı Oral'da eşgüdüm konusunun üzerinde dururken "Liderler toplantısından ekonominin her aşamasında koordinasyonun gerçekleşeceği sonucu çıktı. Ekonomide nabzı çok sık tutmak gerek" dedi.

Ekonominin bütün boyutları ve kamu maliyesini değerlendirdiklerini söyleyen Oral, periyorik bir şekilde ekonomi bürokratlarının da katılımıyla toplantıların devam edeceğini ifade etti.

"REEL SEKTÖRÜ RAHATLATICI ÖNLEMLER DÜŞÜNÜYORUZ"

Ekonomiyi olumlu yöne çekmek için gerekenlerin yapılacağını belirten Derviş, reel sektörü biraz daha rahatlatacak önlemlerinin düşünülebileceği haberini verdi.

Döviz girdilerinin döviz çıktılarından güçlü olduğu bir ekonomide sorunların çözüleceğini kaydeden Derviş, "Cari işlemler artı veriyor. Bunu en iyi şekilde kullanmalıyız. Böyle ağır bir bunalımdan hiç bir ülke 4 haftada çıkmış değil. Ekonomide mucize yok" dedi.

"KUR REJİMİNDE DEĞİŞİKLİK YOK"

Kur rejiminde değişiklik olmadığını açıklayan Derviş, piyasaların da düzgün çalışması için elden gelenin yapılması gerektiğini söyledi.

Herhangi bir kur hedefinin olmadığının üzerine basan Derviş, kurun rekabet gücünü artırdığını ve bunun ödemeler dengesine yansımasının görüldüğünü bildirdi. Derviş, "İhracata ve turizme dayalı bir büyüme bekiliyoruz" dedi
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!