Ekonomide ardarda üç büyük sınav var

Güncelleme Tarihi:

Ekonomide ardarda üç büyük sınav var
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

TÜRKİYE, bu ay dünya ekonomisine yön veren üç önemli kuruluşu ağırlayacak. IMF uzmanları dün Türkiye'ye geldi. OECD heyeti Türkiye Raporu'nu bu ay yapacağı ziyarette hazırlayacak. Dünya Bankası Başkanı James Wolfensohn'un ziyaretine ise Başkan Yardımcısı Johennes Linn de katılacak.

TÜRKİYE, bu haftadan itibaren ay sonuna kadar dünya ekonomisine yön veren üç kuruluşu ağırlayacak. Dünya Bankası, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı'ndan (OECD) üst düzey heyetler bu haftadan itibaren Türkiye'ye gelmeye başlayacak ve iki hafta süreyle çeşitli temaslarda bulunacak.

IMF Türkiye Masası'nda çalışan uzmanlar, Aralık 1999'dan, Mayıs 2000'e kadar gerçekleşen ekonomik gelişmeleri incelemek üzere dün akşam Ankara'ya geldi. IMF uzmanları çalışmalarına bugün başlayacaklar.

IMF uzmanlarının, başkentteki resmi temasları da yarından itibaren başlayacak. IMF Türkiye Masası Şefi Carlo Cottarelli ise 18 Mayıs Perşembe akşamı İstanbul'a gelecek.

Cottarelli'nin, İstanbul'da, bankacılık ve iş dünyası temsilcileriyle görüşerek, yıl başından mayıs ayına kadar olan ekonomik gelişmeler ve alınan önlemler konusunda, işadamlarının görüşlerini alacağı belirtiliyor.

Ankara'ya 22 Mayıs Pazartesi günü geçecek olan Carlo Cottarelli, bir hafta boyunca Hazine Müsteşarlığı, Devlet Planlama Teşkilatı, Merkez Bankası, Maliye Bakanlığı ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı gibi kurumları ziyaret edecek. Heyet, resmi çalışmalarını tamamladıktan sonra Washington'a dönecek.

Dünya Bankası Başkanı James Wolfensohn ise Başkan Yardımcısı Johennes Linn ile birlikte 24 Mayıs Çarşamba akşamı İstanbul'a gelecek.

Wolfensohn, 25 Mayıs Perşembe günü İstanbul'da, özel sektör temsilcileriyle görüşerek, Türk Bankalar Birliği tarafından düzenlenen bir panelde konuşacak, ayrıca deprem bölgesini ziyaret edecek.

Ankara'ya 26 Mayıs Cuma günü gelecek olan Dünya Bankası Başkanı başta Başbakan Bülent Ecevit olmak üzere, bazı bakanlar ve milletvekilleri ile üst düzey ekonomi yetkilileriyle biraraya gelecek.

Wolfensohn 27 Mayıs'ta, Dünya Bankası desteğiyle yürütülen bazı projeleri yerinde görmek amacıyla Malatya'ya gidecek ve daha sonra yeniden Ankara'ya dönerek aynı gün Türkiye'den ayrılacak.

OECD RAPORU

Bu ay Türkiye'yi ziyaret edecek olan diğer bir heyet ise OECD olacak. OECD heyeti, 20 Mayıs Cumartesi günü Ankara'ya gelecek ve resmi temaslarına da 22 Mayıs Pazartesi günü başlayacak. OECD Heyeti, ekonomik gelişmeler ve gerçekleşmeler konusunda bilgi alarak ‘‘Türkiye Raporu’’nu hazırlayacak.

Türkiye'nin mayıs ajandası

IMF Türkiye Masası Şefi Carlo Cottarelli başkanlığındaki heyet, ikinci üç aylık stand-by denetimine 18 Mayıs'ta başlıyor.

20 Mayıs'ta Türkiye'ye gelecek olan OECD heyeti, ekonomik gerçekleşmeleri inceleyerek Türkiye Raporu'nu hazırlayacak.

Dünya Bankası Başkanı James Wolfensohn ve Başkan Yardımcısı Johennes Linn, destek verdikleri projeleri yerinde denetleyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!