Ekonomi hattı

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi hattı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2006 00:00

Haberin Devamı

Polis pilotlardan düşük maaş isyanı

Hava Kuvvetleri Komutanlığı pilotlarından sonra şimdi de polis pilotları maaşlarının düşüklüğü nedeniyle emeklilik kuyruğuna girdi. 2006 yılı başında 3 polis pilot emeklilik dilekçesi verirken, 10’a yakın pilotun da özel sektöre geçme hazırlığı içinde olduğu bildirildi. Pilotların maaşlarının yeniden düzenlenmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü’nde çalışma başlatıldı. Emniyet birimleri, pilot polislerin rütbeleri ve uçuş saatlerine göre 1750 YTL ile 2 bin 500 YTL arasında maaş aldığı belirtilirken, bu rakamın özel sektörde en düşük 5 bin dolar civarında olduğu bildirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü’nde önümüzdeki günlerde pilot sıkıntısı yaşanmaması için yeni bir çalışma başlatıldı. Havacılık Daire Başkanlığı bünyesinde halen çeşitli rütbelerde 43 pilot ile 49 uçuş ekibi görev yapıyor.

Yangın helikopteri için 4 ayrı teklif

Haberin Devamı

Çevre ve Orman Bakanlığı’nın, orman yangınlarında kullanılmak üzere 16 genel maksat helikopteri kiralamasına ilişkin ihale için teklifler alındı. Orman Genel Müdürlüğü Gazi Tesisleri Satın Alma Komisyonu Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Orman Genel Müdürlüğü Başmüfettişi Hasan Taşçı başkanlık etti. Toplantıda, ihaleye teklif veren biri ortak girişim olmak üzere, 4 firmanın teklif zarfları açıldı. Hasan Taşçı, tekliflerin okunmasının ardından zarflardaki diğer belgelerin de değerlendirileceğini, bu nedenle toplantının katılıma kapatılacağını belirterek, sonuçların posta yolu veya elden şirketlere ulaştırılacağını söyledi. Helikopterler, 1 Haziran’dan itibaren İskenderun’dan başlamak üzere İstanbul’a kadar tüm Akdeniz, Ege ve Marmara sahili boyunca 16 noktada olası orman yangınlarına müdahale etmek amacıyla konuşlandırılacak.

Öğrenim kredisi borçlularına uyarı

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (Yurtkur), kendilerini avukat olarak tanıtıp öğrenim ve katkı kredisi borçlularını dolandırmak isteyenler bulunduğunu belirterek, internet sitesinden uyarı yaptı. Yurtkur Genel Müdürü Hasan Albayrak, konuyla ilgili bankalara yazı gönderdiklerini ve savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi. Albayrak, kurumun internet sitesinden de borçluları uyardıklarını söyledi. Albayrak, şüpheli durumların, 0-312-363 87 70 numaralı telefona bildirilmesini istedi.

’Çiçek Tanıtım Grubu’ oluşturuldu

Haberin Devamı

Çiçek sektörü de fındıkçılar gibi tanıtım grubu kurdu. Antalya Kesme Çiçek İhracatçı Birliği Başkan Vekili Osman Bağdatlıoğlu yaptığı açıklamada, fındık üretici ve ihracatçılarının kurduğu ve başarılı olduğu Fındık Tanıtım Grubu gibi çiçek sektörünün de çiçek üretim, tüketim ve ihracatını artırmak amacıyla "Türkiye Çiçek Tanıtım Grubu" oluşturduklarını söyledi. Dünyada çiçeğe büyük talep olduğunu belirten Bağdatlıoğlu, iç pazarda kişi başına 1 dolar olan çiçek tüketimini, ilk aşamada 2 dolara çıkarmayı amaçladıklarını kaydetti. Bağdatlıoğlu, çiçek üretimi ile tüketimini artırmak ve tanıtımını yapmak amacıyla ticaret odaları öncülüğünde "Türkiye Çiçek Tanıtım Grubu" oluşturduklarını bildirdi.

Vestel’e 120 milyon dolarlık kredi

Haberin Devamı

Vestel Grubu, yabancı bankalardan 120 milyon dolarlık akreditif sendikasyon kredisi aldı. Vestel’ten İMKB’ye gönderilen İMKB’ye gönderilen açıklamada, Vestel Elektronik Sanayii ve Ticaret, Vestel Beyan Eşya Sanayi ve Ticaret, Vestel Digital Üretim Sanayi ve Vestel Holland B.V’nin ABN Amro Bank N.V liderliğindeki yabancı bankaların katılımıyla oluşturulan konsorsiyumdan 120 milyon dolarlık akreditif sendikasyon keridisi almasına ilişkin anlaşmasının imzalandığı bildirildi. Vestel’in aldığı kredinin bir yıl vadeli olduğu belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!