Ekonomi hattı

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi hattı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2006 00:00

CHP ’Unakıtan omleti’ yaptı

CHP
Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ı ’Sahte Kabadayı’ olarak niteleyerek, "CHP olarak Unakıtan’ı kırmızı alarmla arıyoruz, yaptığı her işi Türkiye’nin geleceği açısından inceliyoruz" dedi. Sevigen, "Unakıtan’dı, mısırakıtan oldu şimdi de yumurtaakıtan" diyerek CHP İstanbul İl Başkanı Şinasi Öktem’le birlikte Kemal Unakıtan’ın oğlu Abdullah Unakıtan’ın ürettiği ’Unakıtan’ marka pastörize yumurtadan omlet yaptı. Sevigen’in basına ikram ettiği yumurtayı hiçbir basın mensubu yemedi.

2005’in dış açığı 42.9 milyar dolar

2005 yılında, önceki yıla kıyasla yüzde 15,8 artarak 73 milyar 122 milyon dolar, ithalat da yüzde 19 artarak 116 milyar 48 milyon dolar olarak gerçekleşti. Geçen yıl dış ticaret açığı ise yüzde 24,9 artışla 42 milyar 926 milyon doları buldu. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı, 2005 Ocak-Aralık dış ticaret verilerine göre, Aralık ayında ise ihracat, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 6,4 oranında artarak 6 milyar 963 milyon dolar, ithalat ise yüzde 7,1 artarak 11 milyar 213 milyon dolar oldu. Aralık ayı dış ticaret açığı da, önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,1 artışla, 4 milyar 250 milyon dolar olarak hesaplandı. Bu arada ihracatın ithalatı karşılama oranı 2005 Ocak-Aralık döneminde yüzde 63, Aralık ayında ise yüzde 62,1 oldu.

İKSV’nin tanıtımı Başaran’a emanet

İSTANBUL
Kültür ve Sanat Vakfı’nın (İKSV) tanıtım ve pazarlama çalışmalarının yönetimini Gündüz Başaran üstlendi. İKSV’den yapılan açıklamaya göre, İKSV bünyesindeki tüm sanat faaliyetlerinin tanıtım ve pazarlama çalışmalarının yönetimini bundan böyle Gündüz Başaran gerçekleştirecek. Uzun süre özel sektörün büyük kuruluşlarında üst düzey yöneticilik yapan Başaran’ın, İKSV’de ilgileneceği konular arasında İstanbul Festivalleri ile beraber, İstanbul Kültür Sanat Dostları Lale Üyeliği Programı, İKSV markalı sanat ürünlerinin tanıtım ve pazarlama yönetimi ile mağazalar da bulunuyor.

Petrol-İş’in Emek Kütüphanesi açıldı

PETROL-İŞ
Sendikası tarafından oluşturulan "Petrol-İş Emek Kütüphanesi" törenle açıldı. Sendikanın Üsküdar’da bulunan genel merkez binası içinde yer alan kütüphanenin açılışında konuşan Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, bir ilke imze atarak Türkiye’nin ilk emek kütüphanesini oluşturduklarını söyledi. Öztaşkın, yaklaşık 10 bin kitap ile hizmete sunulan kütüphanede, emeğin tarihinden özelleştirmeye, sendika yıllıklarından Türkiye’de uygulanan sosyal politikalara, endüstri sektörlerinden çalışma ekonomisine kadar geniş bir yelpazede emeği ve emeğin tarihini içeren kitaplar bulunduğunu belirtti.

Başesgioğlu: Bu işin mağduru SSK

ÇALIŞMA
ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, ’şişirilen faturalardan’ dert yanarak, muayene ve tedavilerle ilgili olarak yapılan usulsüzlükleri tespit ettiklerini, bu konuda SSK’nın mağdur olduğunu söyledi. Başesgioğlu, TBMM’de gazetecilerin, SSK’da şişirilen faturalarla ilgili sorularını yanıtladı. Başesgioğlu, yapılan muayene ve tedavilerde bazen kasıtlı bazen kasıtsız olarak faturalarda usulsüzlük yapıldığını kendilerinin de tespit ettiğini, bu faturaları ilgili sağlık birimlerine geri gönderdiklerini bildirdi. Murat Başesgioğlu, sosyal güvenlik kurumu olarak, sigortalılar için ödedikleri her kuruşun karşılığını görmek istediklerini belirtti. Başesgioğlu, hiçbir kuruluşun, hak etmediği faturadan dolayı kuruma ödeme yaptıramayacağını vurguladı. Başesgioğlu, halen TBMM gündeminde bulunan Genel Sağlık Sigortası ile ilgili düzenlemenin hayata geçirilmesinden sonra, bilgi işlem teknolojilerine dayalı olarak, bu kontrollerin çok daha sıkı yapılacağı bir sistem uygulanacağını kaydetti" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!