Ekonomi Bakan Yardımcılığına Mustafa Sever atandı

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi Bakan Yardımcılığına Mustafa Sever atandı
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 03, 2012 09:39

21 üyeli kabinenin son bakan yardımcısı da atandı. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın Bakan Yardımcısı İthalat Genel Müdürü Mustafa Sever oldu.

Haberin Devamı

ÇaÄŸlayan’ın saÄŸ kolu olarak görev yapacak olan Sever, seçimler öncesinde AK Parti aday adaylığı için görevinden istiaf etmiÅŸti. Sever’in ÇaÄŸlayan’ın seçim bölgesi olan Mersin doÄŸumlu olması dikkat çekiyor.Â

Sever'in, Ekonomi Bakan Yardımcılığına atanmasına dair karar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

1968 yılında Mersin’in Mut İlçesine bağlı Zeytin Çukuru Köyünde dünyaya gelen Sever, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesini'ni bitirdi. Sever daha soran İngiltere South Bank Üniversitesi’nde işletme mastırı yaptı.

1990 yılında Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı’na girdi. 1999 yılında atandığı Londra Büyükelçiliği Ticaret Müşavir Yardımcılığında 3 yıl görev yaptı. 2002 yılında yurda dönen Sever sırasıyla, Dış Ticaret Müsteşarlığı İthalat Genel Müdürlüğü’nde Şube Müdürü, aynı yerde Tarım Dairesi Başkanı, İhracat Genel Müdürlüğü’nde Tarım Dairesi Başkanı, İthalat Genel Müdürlüğü’nde Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Haberin Devamı

Sever, 28 Ağustos 2009 tarihinde İthalat Genel Müdürü olarak atanmıştı. İyi derecede İngilizce bilen Sever, evli ve bir çocuk babası.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!