Ekmek elden, su gölden bu fuarlar çok güzel oluyor

Güncelleme Tarihi:

Ekmek elden, su gölden bu fuarlar çok güzel oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2006 00:00

CNR EXPO Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen 3’üncü İstanbul Deri Fuarı’nın açılışında kendisine deri ceket hediye edilen Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, "Bu fuarlar çok güzel oluyor. Ekmek elden, su gölden. Ayakkabılarım da önceki fuarda hediye edilmişti" diye konuştu.

Açılışın ardından fuar merkezinin girişinde toplanan PETA (Hayvan Haklarını Koruma Derneği) ve "Kürke Hayır" Platformu üyelerinden oluşan bir grup, bir grup tarafından hayvanların derileri için öldürüldükleri gerekçesiyle protesto gösterisi düzenlendi. Grup üyeleri, canlı canlı derileri yüzülen hayvanların fotoğraflarını gösterdiler.

İstanbul Deri Fuarı’nın açılışını yapan Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye’nin deri ihracatının dünya deri ticaretinin yüzde 1’ini kapsadığını söyledi. Türkiye’nin 2 bin 400 yıldır bu sektörde olduğunu belirten Tüzmen, Deri Tanıtım Grubu’na elinden gelen desteği verdiğini söyledi. Hedeflerinin 128 milyar dolarlık dünya deri ticaretinin yüzde 5’lik payını almak olduğunu belirten Tüzmen, "Potansiyelimiz var. Bu rakamı yakalayabiliriz" diye konuştu. Açılışın ardından fuardaki standları gezen Kürşad Tüzmen, "Biz hayvanseverleri de seviyoruz. Bu deriler, et amaçlı kesilen hayvanların derileri" dedi.

IRAK İÇİN SON TARİH:

Tüzmen’in "Irak 1 milyar dolarlık borcunu ödemezse petrol aktarımını durdurabiliriz" yönündeki demeci üzerine sorulan bir soruya "Bu konuda kararlıyız" diye cevap veren Tüzmen, "21 Ocak verdiğimiz son tarihtir. Bu tarihte taşımacılığı durduracağız. Karşılıklı olarak görüşmeler devam ediyor. Aynı sıkıntıları tekrar tekrar yaşamak istemiyoruz. Alacaklar konusunda çok hassasız. Gelinen noktada bizim kaldıracağımız durum geçmiştir. Irak makamlarının ivedi bir çözüm bulmasını bekliyoruz" dedi.

DIŞARIDA PROTESTO:

Tüzmen, standları dolaştığı sırada fuar merkezinin giriş kapısında da hayvanseverler tarafından protesto gösterisi düzenlendi. "Kürk vahşetinin kanı temizlenemez" yazılı pankart açan PETA üyesi grup adına açıklama yapan Elif Erkaya, şunları söyledi: "Her yanı işlenip, parlatılıp astarlanarak piyasada satışa sunulan, adına kürk dediğimiz şey, aslında acımasız işkencelerden geçirilip katledilmiş bir hayvanın parçasıdır. Tüm derisi yüzüldüğü halde halen ölmeyip, bir süre can çekişen hayvanların olduğu çiftliklerde gizli kamera görüntüleriyle kanıtlanmıştır."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!