Ehliyetler süreli olacak

Güncelleme Tarihi:

Ehliyetler süreli olacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2013 00:00

Meclis’e sunulan yeni Torba Kanun Teklifi’ne göre ehliyetler artık süreli olarak verilecek. Süresi dolan ehliyet ile araç kullanana 343 lira idari para cezası kesilecek.

Haberin Devamı

TBMM Başkanlığı’na sunulan yeni Torba Kanun Teklifi’ne göre, sürücü belgeleri süreli olarak verilecek. Geçerlilik süresi dolan sürücü belgesi ile araç kullananlara 343 lira idari para cezası kesilecek ve sürücü belgesi geri alınacak. İlk defa sürücü belgesi alanlar, en az bir yıl süre ile aday sürücü olarak kabul edilecek. Sürücüler, yurt dışına çıkışlarında uluslararası sürücü belgesi almak zorunda kalmayacak. Türkiye’deki sürücü belgelerinin AB ve e-Devlet normlarına uygun bir yapıya kavuşturulması ve sürücü belgelerinin elektronik ortamda merkezi sistemle kişiselleştirilerek ilgililerine teslimi öngörülüyor. Teklife göre, kamulaştırılacak taşınmazlar üzerine yapılan sabit tesisler ile dikilen ağaçların bedeli, kamulaştırma bedelinin tespitinde dikkate alınmayacak.

MAHALLEYE KAMULAŞTIRMA İLANI

Baraj, sulama şebekeleri ve boru hatları, karayolu, demiryolu, liman ve havaalanı gibi gelecek yıllara sari büyük projelerde kamu yararı kararı, kamulaştırılacak taşınmazların bulunduğu mahalle veya köy muhtarlığında 15 gün süre ile asılmak suretiyle ilan edilecek. Teklife göre, Sayıştay, merkezi yönetim bütçesi kapsamındaki kamu idareleri ile sosyal güvenlik kurumlarını, mahalli idareleri, sermayesindeki kamu payı doğrudan veya dolaylı olarak yüzde 50’den fazla olan özel kanunlarla kurulmuş anonim ortaklıkları, diğer kamu idarelerini; kamu payı yüzde 50’den az olmamak kaydıyla kamu kurumlarının kurduğu veya
doğrudan ya da dolaylı ortak oldukları her çeşit idare, kuruluş, müessese, birlik, işletme ve şirketleri denetlemekle görevli olacak.

SAĞLIK PERSONELİNE MEN

Sağlık personeli, meslek icrası esnasında sonucunu öngörerek, görevinin gereklerine aykırı hareket ederek bir kişinin ağır derecede olmayan engelliliğine sebebiyet vermesi halinde, 3 aydan 1 yıla kadar meslekten geçici olarak men edilecek.

Haberin Devamı

Kopya çekene 4 yıl hapis

28 Şubat sürecinde disiplin cezası nedeniyle memuriyetten çıkarılanların yeniden göreve alınmasında atama sayısı sınırlaması uygulanmayacak. ÖSYM’nin sınavlarında bireysel veya toplu olarak kopya çeken kişilere 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası verilecek. Dışişleri Bakanlığı veya diğer kamu kurum ve kuruluşları mensupları arasından büyükelçi atananlar, merkeze döndüklerinde bakanlıkta çalışabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!