Ehliyet kaç gün içerisinde teslim edilecek? Ehliyet randevusu nasıl alınır?

Güncelleme Tarihi:

Ehliyet kaç gün içerisinde teslim edilecek Ehliyet randevusu nasıl alınır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2017 21:47

Ehliyet yenileme randevusunun nasıl alınacağı binlerce ehliyet kimliğini değiştirmek isteyen vatandaş tarafından merak konusu oldu. Karayolu Trafiği Konvansiyonu Sözleşmesi uyarınca yeniden düzenlenen ehliyetleri edinmek isteyen sürücülerin hangi adresten randevu alacakları açıklandı. Ehliyet yenilemek isteyen sürücüler bir yandan da ehliyetlerin başvuru yapıldıktan kaç gün sonra ellerine ulaşacağı oldu. Peki, ehliyet kaç gün içerisinde teslim edilecek? Ehliyet randevusu nasıl alınır? İşte, ehliyet yenileme hakkında tüm detaylar.

Haberin Devamı

Yeni ehliyetlerin dağıtımı devam ediyor. 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle sürücü belgelerinde çipli döneme geçilmeye başlandı. Online sistem üzerinden ehliyet yenileme başvurusunda bulunan sürücüler, bir yandan da yenileme işleminin tamamlanması için gerekli evrakları araştırıyor. Sürücü belgesine ilk kez başvuru yapanlar yeni ehliyetleri edinebiliyor. Ancak hali hazırda bir sürücü belgesi bulunan vatandaşların bir takım işlemleri ve belgeleri tamamlaması gerekiyor. Peki, ehliyet değiştirme başvurusu nereden ve nasıl yapılıyor? Ehliyet yenilemeleri için son tarih ne zaman?

EHLİYET YENİLEME RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Karayolu Trafiği Konvansiyonu Sözleşmesi uyarınca yeniden düzenlenen ehliyetleri edinmek isteyen sürücülerin Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden randevu alması gerekiyor. EGM’in resmi sitesinde yer alan duyurular bölümünde ehliyet değiştirme randevusuna dair şu ifadeler yer alıyor;

Haberin Devamı

“Emniyet Genel Müdürlüğü sürücü belgesi işlemleri ile ilgili online randevu sistemini hizmete sundu.” ifadeleri kullanıldı. Online randevu sisteminin erişme açıldığının bilgisinin verildiği sitede duyuru; “Vatandaşlarımız, Emniyet Genel Müdürlüğüne ait (www.surucurandevu.egm.gov.tr) internet adresinden online randevu aldıktan sonra, il/ilçe trafik tescil birimlerinde yeni tip sürücü belgesi işlemlerini gerçekleştirebilecek.”

Yeni ehliyetlerin 2020 yılının sonuna kadar alınması gerekiyor. Bu tarihten sonra eski sürücü belgeleri geçersiz olacak.

EHLİYET KAÇ GÜN İÇERİSİNDE TESLİM EDİLECEK?

Sürücü belgesi başvurularında başvuru kabul edildikten sonra sürücü belgesi yerine geçen geçici belge düzenlenecek olup, 15 gün içerisinde asıl sürücü belgesi teslim edilecektir.

EHLİYET YENİLEME EVRAKLARI NELERDİR?

Ehliyet yenileme evrak listesi Trafik.gov.tr adresinden yayınlandı:

1. Eski sürücü belgesi
2. Nüfus cüzdanı, Pasaport veya Avukatlık Kimliği
3. Sürücü sağlık raporu
4. 15 TL (13 TL değerli kağıt bedeli, 2 TL vakıf payı) bedelinin vergi dairelerine veya anlaşmalı bankalara yatırıldığına dair makbuz
5. 2 adet fotoğraf (5x6 ebadında arka fon beyaz olacak şekilde biyometrik vesikalık fotoğraf)
6. Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan.

Haberin Devamı

KAÇ YIL GEÇERLİLİĞİ OLACAK?

M, A1, A2, A, B1, B, BE, F ve G sınıfı sürücü belgeleri 10 yıl, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D ve DE sınıfı sürücü belgeleri ise 5 yıl süreyle geçerli olarak düzenlenmektedir. Mevcut olan eski sürücü belgeniz ise yeni tip sürücü belgeleri verilmeye başlandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olup, 5 yıl içinde yeni tip sürücü belgesi ile değiştirmeniz gerekmektedir. Ayrıca, sürücü belgesinin yenilenmesi sırasında sürücü olur sağlık raporu alınması zorunludur.

 

BAKMADAN GEÇME!