Eğitimde 3. boyut

Güncelleme Tarihi:

Eğitimde 3. boyut
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2017 22:34

Arttırılmış gerçeklik teknolojisi geliştiren Nihilio Vision, eğitim ve sağlık alanında geliştirdiği ürünlerle dikkat çekiyor. Kartoon3D adında bir kutuyu satışa çıkaran girişim, çocukların eğitimini interaktif bir hale dönüştürüyor.

Haberin Devamı

SANAL dünya ile gerçek dünyayı akıllı telefon veya tabletler üzerinden birleştiren arttırılmış gerçeklik (augmented reality-AR) teknolojisi girişimcilerin üzerine kafa yorduğu alanların başında geliyor. Özellikle sağlık ve eğitim alanının öne çıktığı arttırılmış gerçeklik teknolojisi için yerli girişimciler de kolları sıvadı. 2014 yılında kurdukları ‘Nihilio Vision’ adındaki girişimle arttırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik ve karma gerçeklik teknolojileri üzerinden çalışan Ersin Özüağ, Salih Özcan ve Muhammed Özekinci, çıkardıkları ürünlerle dikkat çekmeyi başardı. Bu ürünlerden biri çocuklar için gelişim ve eğitim seti olan ‘Kartoon3D’.

Eğitimde 3. boyut
Nihilio Vision Kurucu Ortağı Ersin Özüağ, “Çocukların daha kolay dil öğrenmesi ve diğer eğitimleri için bir kutu yaptık. Bu kutunun içinde, harflerden ve rakamlardan oluşan kartlar var. iOS ve Android işletim sistemli tabletlere veya akıllı telefonlara indirilen uygulamayla bu kartlar etkileşimli olarak çalışıyor. Örneğin; ‘At’ kelimesi yazıldığında ekrana at animasyonu geliyor. Bunun yanında yer alan ses tuşuna basıldığında ‘At’ kelimesinin İngilizcesi ‘Horse’ sesli olarak okunuyor. Bunun yanı sıra matematik işlemleri de yapılabiliyor. Kartlardan oluşturulan işlemlerin sonucu ekrana otomatik olarak geliyor. Bu sayede 4-12 yaş arasında çocukların dil öğrenimini destekleyici, akademik ve bilişsel becerilerini geliştiren oyunlaştırılmış bir eğitim materyali sunuyoruz” dedi. Kartoon3D’nin Türkçe, İngilizce ve Almanca olmak üzere 3 farklı dilde kullanılabildiğini anlatan Özüağ, şunları söyledi: “Ürünümüzün fiyatı 89.90 TL. Bugüne kadar 500 tekil müşteriye ulaştık. Türkiye’de 9 farklı şehirdeki mağazada ve 20’nin üzerinde e-ticaret sitesinde satılan Kartoon3D ile yurtdışı dahil olmak üzere 100 binin üzerinde tekil kullanıcıya ulaşmak istiyoruz.”

Haberin Devamı

AMELİYAT SİMÜLATÖRÜ

Sağlık sektörü için geliştirdikleri arttırılmış gerçeklik çözümlerine değinen Özüağ, ‘3 boyutlu (3D) ameliyat simülatörü’ hakkında bilgi verdi. Özüağ, “Ameliyathane simülatörü projemizin bir çıktısı olan mayo masası hazırlığı eğitimi simülatörümüz bugüne kadar 200’ün üzerinde hemşire tarafından test edildi. Simülatörün son ürün haline getirilip ticarileştirilmesi 2018 yılının ikinci yarısında tamamlanacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Eğitimde 3. boyut

5 YIL İÇERİSİNDE CERRAHİ SİMÜLATÖR

İTÜ Çekirdek, Albaraka Garaj ve Acıbadem Hızlandırıcı programları ile yatırımcı arayışını sürdürdüklerini ifade eden Özüağ, gelecekteki planlarını şu şekilde anlattı: “Önümüzdeki 5 yıl içerisinde cerrahi simülatör alanında dünyanın ilk karma gerçeklik teknolojili ameliyat öncesi, ameliyat sırası ve ameliyat sonrası simülatörünü geliştirmek istiyoruz. Eğitim teknolojileri alanında arttırılmış gerçeklik ve karma gerçeklik alanlarında ‘Kartoon3D’ gibi çeşitli ürünler geliştireceğiz.”

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!