Eğitim ve aile içi şiddeti siyasetin gündemine oturttuk

Güncelleme Tarihi:

Eğitim ve aile içi şiddeti siyasetin gündemine oturttuk
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2010 00:00

Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanvekili Hanzade Doğan Boyner, “Baba Beni Okula Gönder” ve “Aile İçi Şiddete Son” kampanyalarının sorunları siyasile-rin de günde-mine taşıdığını söyledi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de sosyal girişimciliğin ‘sistemi değiştirme’ yönünü ‘Baba Beni Okula Gönder’ ve ‘Aile İçi Şiddete Son’ projeleriyle birebir uyguladıklarını söyleyen Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Petrol Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, “Hem yönetici sorumluluğuyla, hem de sosyal sorumluluk sahibi olma şapkamızla, bir taraftan ekonomik göstergelerde iyi performans gösterdik. Diğer taraftan toplumun bir yarasına çözüm bulmak için çalışabildiğimizi gösterdik” dedi.
Toplumsal gelişime katkı
Sosyal Girişimci Genç Liderler Akademisi (SOGLA) tarafından Doğan Gazetecilik sponsorluğunda Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen konferansta konuşan Hanzade Doğan Boyner, “Sosyal araçlı iş modeliyle çözüm üretebilmek önemli” diye konuştu. Hanzade Doğan Boyner, 1 milyonun üzerinde okuyamayan kız çocuğu olduğunu belirterek, bu sorunu siyasetin ve toplumun gündemine oturttuklarını kaydetti.
Muhammed Yunus örneği
Hanzade Doğan Boyner, sosyal girişimcilere Bangladeş’te 8 milyon köylüye mikro kredi dağıtan ve iş sahibi olmalarını veya işlerini geliştirmelerini sağlayan Muhammed Yunus’u örnek vererek, şöyle konuştu: “Sosyal girişimcilik Muhammed Yunus’un söylediği gibi ‘Liberal ekonominin kurallarını sosyal sorunların çözümünde kullanmak’, bu kurallar üzerine inşa edilen bir iş modeli oldu.”
Bağışlarınızı sorgulayın
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Özçaldıran da, Türkiye’de sivil toplum ve sosyal girişimciliğin zayıf olduğuna dikkat çekerek, girişimcilik araçlarının kullanılmasının çözüm üretme ve bilinçlendirmeyi sağlama bakımından taşıdığı öneme işaret etti. Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Rengin Onay da,  sosyal sorumluluk projelerinin, yerel bilgi birikiminin ve ihtiyaçlarının daha iyi karşılanmasını sağladığını ifade etti. Toplum Gönüllüleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Betil de, projelere bağış yaparken bağışların nasıl harcandığının mutlaka sorgulanması gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı

İki üniversite öğrencisi kurdu, sosyal girişimciler yetiştirecek

Haberin Devamı

“TOPLUM İçin Fark Yarat” sloganıyla harekete geçen Sosyal Girişimci Genç Liderler Akademisi (SOGLA), Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun Ece Ercel ve Timur Tiryaki tarafından kuruldu. SOLGA, toplumsal sorunlara sürdürülebilir çözümler üretecek sosyal girişimci liderler yetiştirmeyi ve sosyal girişimcilik kavramını Türkiye’de yaygınlaştırmayı hedefliyor. SOGLA tarafından Doğan Gazetecilik sponsorluğunda Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen konferansa, çoğunluğunu üniversite öğrencisi 450 kişilik bir grup katıldı. Konferansta sosyal girişimcilik, kavramsal ve taşıdığı yüksek pratik toplumsal dönüşüm potansiyeli açısından ele alınarak, konuya ilişkin bilincin Türkiye’de yaygınlaştırılmasının önemine dikkat çekildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!