Egeli ihracatçıları ABD pazarına taşıyacak

Güncelleme Tarihi:

Egeli ihracatçıları ABD pazarına taşıyacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2018 12:40

Amerika ile Türkiye arasında iş yapan firmaların üye olduğu Amerikan Türk İş Geliştirme Konseyi’nin (ATBD Council) Ege Bölgesi Temsilciliği hizmete girdi.

Haberin Devamı

İzmir Bayraklı’da açılan temsilcilik, İstanbul ve Mersin’den sonra Türkiye’nin en önemli ihracat merkezlerinden biri olan Ege Bölgesi’ndeki ihracatçılara Amerika pazarına açılmaları konusunda destek vermeyi planlıyor.

İzmir, Denizli, Aydın, Uşak gibi şehirlerde başta tarıma dayalı sanayi, madencilik ve tekstil olmak üzere çeşitli sektörlerde yüzlerce ihracatçı firmanın bulunduğunu belirten Amerikan Türk İş Geliştirme Konseyi Genel Başkanı Uğur Terzioğlu, ancak bunların çok az kısmının ABD pazarında ihracat bağlantısı içinde olduklarını söyledi. Konseyin Ege Bölgesi Temsilciliği’nin belli ölçekte üretim yapan bu firmaların ABD’deki ithalatçı kuruluşlarla bağlantı kurmalarına yardımcı olabileceğini söyleyen Terzioğlu, ayrıca Egeli firmalara son dönemde sürekli değişen ABD gümrük mevzuatları hakkında da yol gösterici olacaklarını ifade etti.

Haberin Devamı

ABD’nin Çin’e karşı uyguladığı ek gümrük vergilerine de değinen Terzioğlu, bu konuda en son yapılan düzenlemelerin Türkiye’nin ihracatına olumlu yansıyabileceğini vurguladı. Terzioğlu, bu dönemde Ege Bölgesi’nden başta işlenmiş mermer, markalı zeytinyağı ve ev tekstili ihracatında artış beklediklerini söyledi. 2016’nın Mart ayında kurulan ATBD Council’in tamamı Amerika’yla Türkiye arasında iş yapan 100’e yakın üyesi bulunuyor.

Bu arada Yönetim Kurulu Başkanlığına Efsun Matur’un seçildiği Ege Bölgesi Temsilciliğinde Arda Akıncı, Hilal Çalkın, Nevin Can, Yasemin Tekin ve Yüksel Okyay Evren de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapacaklar.

 

BAKMADAN GEÇME!