Efes'ten 'Efes' formülü

Güncelleme Tarihi:

Efesten Efes formülü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2010 00:00

Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, yeni sponsorluk yönetmeliğinin yumuşatılması halinde kulübün logosundan Pilsen'i çıkarabileceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, “Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (TAPDK) hazırladığı sponsorluk yönetmeliği çıkarsa, Efes Pilsen kulübünü kapatacağız. Ancak uygulamanın yumuşatılması ve bir orta yol bulunması için biz de çaba sarfediyoruz. Gerekirse kulübün logosundan Pilsen’i çıkarabileceğimizi teklif ettik. Sadece Efes kalabilir. Uzlaşma sağlanması için çalışıyoruz” dedi.

100 MİLYON  DOLAR YATIRIMLA ÜNİVERSİTE KURACAK

Anadolu Vakfı’nın 2005’te kurduğu ve bugüne kadar yaklaşık 150 milyon dolar yatırıma ulaşan Anadolu Sağlık Merkezi, şimdi de 100 milyon dolar yatırımla üniversite kurmak için çalışmalara başladı. Özilhan, akademisyen altyapılarının hazır olduğunu vurgularken, şu anda Anadolu Sağlık Merkezi bünyesinde 42 akademisyenin yer aldığına dikkat çekti.

John Hopkins’le işbirliği

John Hopkins Üniversitesi’nin ABD’deki en iyi tıp fakültelerinden biri olduğunu anlatan Tuncay Özilhan, şöyle konuştu: “Hastanede olduğu gibi kurulacak üniversitede Johns Hopkins’le işbirliğimiz sürecek. Bu işbirliği, kuruluş çalışmalarından ortak araştırmalara akademisyen takviyesine kadar her alanda yoğun olarak gerçekleşecek. ABD’deki birçok üniversitenin başka ülkelerde adlarını verdikleri üniversiteler var. Ancak Johns Hopkins’in yok. Bu işbirliğimiz sonunda belki ilk bizim olabilir.”

1000 öğrenci olacak

Kurulacak üniversitenin 1000 öğrencisinin alacağını anlatan Tuncay Özilhan, bunun 650’sini tıp fakültesi öğrencilerinin oluşturacağını, üniversite bünyesinde hemşirelik ve sağlık meslek yüksek okulunun da yer alacağını söyledi. Özilhan, üniversitenin hastahane kapsamında ya da Bayramoğlu’nda olabileceğini bildirdi.

Destek olacağız

Johns Hopkins Medicine International CEO’su Harris Benny, işbirliğinin şu anda tamamen Anadolu Sağlık Merkezi üzerine kurulu olduğunu belirterek, şunları dile getirdi: “Biz her zaman tıbbi eğitim ile ilgiliyiz sadece Anadolu Grubu’nun kurmayı düşündüğü üniversiteye yönelik birşey söyleyemem. Eğitim konusunda Anadolu Grubu’nun ne yapmak istediğine bağlı olarak biz destekleyici olacağız. Bizim Anadolu Sağlık merkezi ile işbirliğimizin bir nedeni de Türkiye’deki sağlık hizmeti kalitesini ve tıp eğitiminin kalitesini artırmak içindi” diye konuştu.

Hemşirelik garantili

Hemşireliğin iş garantisi en yüksek olan meslekler arasında ilk sırada yer aldığını da vurgulayan Özilhan, “Hemşirelikte iş garantisi yüzde 100’ü buluyor. Devlete karşı kaybettiğimiz tek grup bu. Devlette ücretler de fena değil. Bizlerin verdiği ücretleri de verebiliyorlar. Bu nedenle, hedeflerimiz arasında hemşirelik ve teknisyen okulu da kurmak var” dedi.

ASM uygun gördüğü sürece işbirliğine devam ederiz

TÜRKİYE’de özel sağlık sektöründe Johns Hopkins’in uzun vadeli büyüme planı olup olmadığı yönündeki bir soruyu ise Harris Benny, şöyle yanıtladı: “Şöyle yanıtlayabilirim. Anadolu Sağlık Merkezi ile uygun gördüğümüz sürece işbirliğine devam edeceğiz. Diyaloğumuz son derece güçlü. Planlar fizible olduğu sürece Türkiye yatırımları konusunda işbirliğimizi büyütmeyi düşünürüz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!