Efes’in peşinden yurtdışına açılıp filoda yeni ismiyle devlere kafa tutacak

Güncelleme Tarihi:

Efes’in peşinden yurtdışına açılıp filoda yeni ismiyle devlere kafa tutacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2012 00:00

Anadolu Grubu, hızla büyüyen araç kiralama işinde ‘Çelik Motor’ yerine yepyeni bir isimle önce Türkiye’de lider olup ardından Efes’in peşinden yurtdışına açılıp devlere kafa tutmaya hazırlanıyor. Çelik Motor Genel Müdürü Bora Koçak, “Hedef 2014’te 21 bin, 2020’de 47 bin 500 araca ulaşmak’ dedi.

Haberin Devamı

 

ANADOLU Grubu bünyesinde hızla büyüyen Çelik Motor Filo Kiralama şirketi hem hedeflerini yükseltti hem de Efes’in peşinden yepyeni bir isimle yurtdışına açılma kararı aldı. Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ın ‘3 yıl içinde lider olacak’ hedefi koyduğu şirket bu hedefe 2014 yılında ulaştıktan sonra yurtdışına açılıp 2020 yılında 47 bin 500 adetlik araç filosuyla devlere kafa tutmaya hazırlanıyor. Çelik Motor Genel Müdürü Bora Koçak, bu yıl 12 bine çıkacak araç sayısını 2014’te 21 bin adede ulaştırıp önce Türkiye’de filo kiralamada liderliği hedeflediklerini belirterek, bunu da ‘Çelik Motor’dan bağımsız yepyeni bir isimle yapacaklarını söyledi.

Efes ve Coca-Cola yolu

Türkiye’de liderliğin ardından yurtdışına açılacaklarını kaydeden Koçak şunları söyledi: “Biz önce Efes’in güçlü olduğu pazarlara girerek bu hamleyi yapacağız. Örneğin Rusya’da en az 4 bin adetlik bir potansiyel var. Hatta Anadolu Grubu’nun bünyesindeki Coca-Cola şişeleme fabrikalarının yer aldığı ülkelere de girmeyi planladık. Bu hamlelerin ardından Avrupa’ya ve özellikle Almanya’ya da girmek istiyoruz. Filo kiralamada büyük potansiyel görüyoruz. Türkiye’de liderlik ve ardından yurtdışına açılarak 2017 yılında 35 bin, 2020 yılında ise 47 bin 500 adetlik bir filo sayısına ulaşmayı öngörüyoruz. 2 yılda neredeyse sıfırdan 11-12 bin adede ulaşan bir şirket yarattık. Uluslararası olup devlere de kafa tutucağız.”

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea3522f018fbb8f871662f

Kia oranı yüzde 30

Koçak, şirketin isminde ‘Çelik Motor’ ibaresi olduğu için sanki sadece ‘Kia’ markalı araçları kiraladıkları algısının oluştuğunu belirterek, “Büyük ihalelere girdiğimizde bu durum sıkıntı yaratıyordu. Bizim filomuzda Kia markalı araçların oranı yüzde 30’lara gerilemesine rağmen bu algı büyümemizin önünde engeldi. Dolayısıyla biz de bu algıyı değiştirmek için ismimizi değiştirme kararı aldık. Bu konuda ajanslar çalışmaya başladı. Bu yıl sonunda yurtdışında da kullanacağımız yepyeni ismimizle faaliyet göstereceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Günlükde kiralayacağız

Filo kiralamadaki bu atılımın dışında Türkiye’de hızlı büyüyen ve büyük potansiyeli olan günlük kiralama işine de gireceklerini kaydeden Koçak hedeflerini şöyle anlattı: “Günlük kiralama işi hem çok hızlı büyüyor hem de oldukça kârlı. Biz bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Ama yeni bir markayla girmek yerine uluslararası bir markanın franchise’ı-nı alarak günlük kiralamaya gireceğiz. Türkiye’ye gelmeyen bu alanda bir çok büyük şirket var. Hatta Türkiye’de yer alan bazı uluslararası şirketleri de bünyemize katabiliriz.”

Özel dikim İtalyan elbise gibi otomobil

KIA’nın D segmetindeki yeni temsilcisi Optima, 43 bin 500 Euro’ya Türkiye’de satışa sunuldu. Türkiye’de yüksek ÖTV dilimine giren 136 beygir gücünde 1.7 litre dizel otomatik vites seçeneği ile satışa sunulan Optima’dan bu yıl 150, toplam yılda ise 250 adet satılması planlanıyor. Peter Schreyer’in liderliğindeki Kia tasarım ekibi tarafından Kia’nın Frankfurt ve Kaliforniya’da bulunan tasarım merkezlerinde tasarlanan Optima, Kia’nın değişen tasarım DNA’sına yeni bir boyut kazandırıyor. Peter Schreyer Optima’yı tarif ederken ‘Tıpkı özel dikim bir İtalyan takım elbisesi gibi göz alıcı bir duruş sergiliyor” yorumunu yapıyor.

Haberin Devamı

Yeni cee’d ile hedef büyüttü

FİLO Kiralama şirketinin dışında bünyesinde Koreli Kia’yı da bulunduran Çelik Motor’un bu iki şirketi adeta yarışıyor. Çelik Motor Genel Müdürü Bora Koçak, “Pazara sunduğumuz yeni cee’d ve Optima ile 2012 yılında 13 bin, 2013 yılında ise 15 bin adetlik satış hedefliyoruz” dedi. Kia’nın Türkiye’de bu yılki en büyük kozu olacak yeni cee’d 51 bin 100 TL’den başlayan fiyatlarla satılmaya başlandı.Çelik Motor, yeni cee’d’den bu yıl 2 bin 500, 2013 yılında ise 3 bin 750 adetlik satış  hedefliyor. Yeni Kia cee’d Türkiye’de 1.6 litre GDI benzinli 135 beygir DCT otomatik vites ve 1.6 litre 128 beygir dizel düz ve/veya otomatik vites seçeneği ile satışa sunulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!