Edremit’e 100 milyon lira yattı, havalimanı ‘uluslararası’ oldu

Güncelleme Tarihi:

Edremit’e 100 milyon lira yattı, havalimanı ‘uluslararası’ oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2010 00:00

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 100 milyon liralık yatırımla ‘uluslararası’ nitelik kazanan Edremit Körfez Havalimanı’nı hizmete açtı. Havalimanında pist 3 bin 45 metreye uzadı, genişliği 45 metreye çıktı.

Haberin Devamı

BALIKESİR’in Edremit İlçesi’nde, 100 milyon liralık yatırımla uluslarası uçuşlara uygun hale getirilen Edremit Körfez Havalimanı hizmete açıldı. Mevcut pisti 3 bin 45 metreye, pist genişliği ise 45 metreye çıkarılan ve yolcu-idari hizmetler için bina inşa edilen havalimanının hizmete açılış törenine Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım katıldı.
1 yıldan kısa sürdü
Edremit Körfez Havalimanı’nın 1997 yılında ilk kez hizmete açıldığını ancak o zaman çok sınırlı olduğunu anlatan Bakan Binali Yıldırım, havalimanının 2 bin metre pisti, 30 metre genişliğinde apronu ile yeteri kadar hizmet veremediğini, kötü havalarda sefer yapılamadığını söyledi. Yenilenmesine karar verilen havaalanının temelinin 2009 yılında atıldığını ve bir yıldan kısa bir sürede tamamlanarak hizmete açıldığını belirten Yıldırım, 1000 metrekarelik terminal binasının kısa zamanda yetersiz duruma düşeceğinden genişletilmesinin programa alınması için talimat verdiğini ifade etti.
Balıkesir’in yolları ile ilgili olarak geçen yıl seferberlik başlattıklarını, kentin başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere tüm yurda kesintisiz bağlantısını sağlamaya kararlı olduklarını ifade eden Bakan Yıldırım, şöyle konuştu: “77 kilometrelik Balıkesir Körfez karayolunun duble yol haline getirilmesi için ihalenin yapıldı. Yakında çalışmalar başlayacak. Türkiye’nin dört bir yanı şantiye 3 bin 450 yerde inşaat var. Yol çalışması, inşaat çalışması var. Havaalanları, marinalar balıkçı barınakları okullar yapılıyor. Gitti rantiye geldi şantiye, işte Türkiye şantiye haline geldi.”
Bölgenin atardamarı olacak
Cemil Çiçek, tesisin büyük önem taşıdığını belirterek, şöyle konuştu: “1993’ten beri bölgeyi bir vesile ile ziyaret ettim. Faaliyete geçen tesis o tarihten bu yana gündemde bulunuyor. Bu hizmet hepimizin. Sadece 1-2 ilçenin  değil, Türk milletinin malıdır, Türk milletinin hava alanıdır. Bu hava alanı bölgenin atar damarı olacaktır. Ekonomik, ticari hayatına, turizmine, kültürel ve sosyal hayatına taze kan pompalayacak, yayacak ve bölgenin  çok kısa sürede gelişmesine çok büyük katkı sağlayacaktır.”

Haberin Devamı

Türk tescilindeki uçak sayısı 350’ye çıkmalı

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de 10 milyon kişinin ilk kez uçağa bindiğini dile getiren Bakan Binali Yıldırım, şu bilgileri verdi: “8.5 milyondan aldığımız havayolu taşımacılığını 45 havaalanında 40 milyona çıkarttık, iç dış taşımalarıyla birlikte 86 milyona ulaştık. Amacımız 2023 Türkiyesi’nde 350 milyon vatandaşın uçakla seyahat etmesi Türk tescilindeki uçak sayısının 750’ye çıkmasıdır. Eğer Türkiye dünyanın 10’uncu büyük ekonomisi olacaksa bunu başarmak zorundadır. Bugün sadece Edremit Körfez’de değil, Şırnak’ta da havaalanı inşaatı devam ediyor, Yüksekova’da da havaalanı inşa ediliyor. Teröre inat ülkemizin kalkınması için refahın yurdun dört bir köşesinde tüm inşaatlar hız kesmeden devam ediyor, devam edecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!