Ecevit'in ABD gezisi beklentileri artırıyor

Güncelleme Tarihi:

Ecevitin ABD gezisi beklentileri artırıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2001 10:54

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Başbakan Bülent Ecevit`in 14 ya da 15 Ocak 2002 tarihinde gerçekleşmesi beklenen, Türk işadamlarının da yer aldığı ABD gezisi konusunda, ``Özellikle, Türkiye`nin ABD`ye ihracatı ve turizm konularında gelişmeler olabilir`` dedi.

Geziye katılacaklar arasında yer alan Hisarcıklıoğlu, ABD`de yapılacak görüşme programının henüz hazırlanma aşamasında olduğunu ve netleşmediğini vurguladı. Hisarcıklıoğlu, ``Ama Sayın Başbakan, IMF ve Dünya Bankası ile görüşecek, Başkan`la görüşecek`` dedi.

``Özellikle dile getirilmesini istediğiniz konular neler`` şeklindeki soru üzerine Hisarcıklıoğlu, ``Kotalar var, IMF var, Dünya Bankası var. Tekstilin önünün açılması lazım. Turizm açısından Türkiye`ye ilave bir kapasite sağlanabilir. Program belli olsun o zaman net ortaya çıkar`` yanıtını verdi.

``ABD`nin görüşmelerde Türk ihracatını arttırıcı bir tavrı olabilir mi`` şeklindeki soru üzerine Hisarcıklıoğlu, ``Olabilir. Amerika`nın zaman zaman dile getirdiği Serbest Ticaret Anlaşması söz konusu olabilir. Onlar dile getirilebilir`` diye konuştu.

GEZİYE KATILMASI BEKLENENLER

Çok sayıda işadamının katılacağı ABD gezisine TOBB`dan, Rifat Hisarcıklıoğlu, Ali Osman Ulusoy, Yavuz Zeytinoğlu, Hasan Özmen, Halim Mete, Bülent Koşmaz, Özcan Tülümen, Nail Kalemci, Atıl Akkan, Hüseyin Üzülmez, Nejat Koçer, Mehmet Balduk, Faik Yavuz, Fethi Coşkuntuncel, Bedri İnce, Şefik Tokat`ın ABD gezisine davet edildi.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Mehmet Yıldırım, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük, Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Salih Esen deABD gezisine davet edilirken, ayrıca Türk-Amerikan İş Konseyi üyeleri de davet edilenler arasında yer alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!