Ecevit: Gerçekten Türkiye zamanı

Güncelleme Tarihi:

Ecevit: Gerçekten Türkiye zamanı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Bülent Ecevit, dünyanın en ünlü finans kuruluşlardan birinin, Türkiye'nin ekonomideki başarılarını anlattığını vurgulayarak, ‘‘Bu hayranlığını, ‘şimdi Türkiye zamanıdır' diye ifade ediyordu. Şimdi gerçekten Türkiye zamanıdır’’ dedi.

Ecevit, Türkiye’nin çok güçlü bir devlet olduğuna dikkat çekerek, ‘‘Devlet kuruluşları arasında uyum sağlayan bir hükümet varsa, devletin üstesinden gelemeyeceği tehlike yoktur’’ dedi.

Türkiye'nin 37'inci sivil havaaalanı olan Zonguldak Çaycuma Saltukova Havaalanı'nı hizmete açan Ecevit, beraberinde eşi DSP Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit, Devlet Bakanı Hasan Gemici, Ulaştırma Bakanı Hasan Basri Aktan, üst düzey bürokratlar olduğu halde Saltıkova Havaalanı'na ilk resmi inişini yaptı.

1800 metre uzunluğundaki pist ve 4 bin metrekarelik aprona sahip olan, yıllık 300 bin yolcu kapasiteli havaalanının kurdelesi, Başbakan Ecevit tarafından kesildi. Başbakan Ecevit daha sonra Filyos Limanı’nın inşa edilmesine ilişkin imza törenine katıldı. Karadeniz'de yoğunlaşan yük trafiğine hizmet vermek üzere inşa edilecek olan Filyos Limanı yap-işlet-devret yöntemiyle Kardemir tarafından yapılacak. Tesis, Türkiye ve Ortadoğu'nun en büyük limanı olacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!