Ecevit: Dünya bize hayran

Güncelleme Tarihi:

Ecevit: Dünya bize hayran
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Bülent Ecevit, DSP Grubu'nda yaptığı konuşmada, ‘‘Tüm dünya ülkeleri Türkiye'yi ilgi ve hayranlıkla izliyor. Türkiye'ye ilgi giderek artıyor. Bölgemizdeki gelişmeler ve olasılıklar, artık Türkiye'den soruluyor’’ dedi.

BAŞBAKAN Bülent Ecevit, 57. hükümetin çalışmalarının tüm dünya ülkelerince merak, ilgi ve hayranlıkla izlendiğini söyledi. Ecevit, Türkiye'nin 21. yüzyılın önde gelen devletlerinden biri olabileceğini, bazı ülkelerin hesaplarını şimdiden buna göre yaptıklarını vurguladı.

Ecevit, dün DSP Grubu'nun açılışında Davos izlenimlerini ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dönük görüşlerini aktardı. Ecevit, şu mesajları verdi:

ARTIK

KORKMUYORLAR:

Yeni yüzyılın ilk Davos toplantısının önde gelen ilgi odaklarından biri de Türkiye idi. Hükümetimizin çalışmaları, merak, ilgi ve hayranlıkla izleniyor. AB'ye üyeliğimiz ve Avrasyalaşma sürecine etkinliğimizin Avrupa'yı, Avrupalılığı nasıl etkileyeceği düşünülüyor. Artık Avrupa'da, Türkler geliyor korkusu giderek siliniyor. Buna karşılık, acaba Avrupa'nın eski hastalığı olan ırkçılık yeniden mi diriliyor, kaygısı ön plana geçiyor. Avusturya'daki seçim sonuçları üzerinde önemle duruldu. Nazi hayranı ırkçı bir parti hükümet kuracak hale gelmiştir. Bu da, Davos toplantısında, Avrupa'nın geleceği bakımından duyulan kaygıları büyük ölçüde artırmıştır.

SORUMLULUĞUMUZ

ARTIYOR:

Türkiye'ye ilgi giderek artıyor. Bölgemizdeki gelişmeler ve olasılıklar, artık Türkiye'den soruluyor. Bu durumda, bölgemizle ilgili sorumluluğumuz da artıyor. Yeni iletişim, bilgisayar teknolojisi, yalnız fiziksel değil, düşünsel sınırları da baş döndürücü bir hızla zorluyor. Bu teknolojinin sağladığı olanakları ve Türkiye'ye uyanan ilgiyi, güveni, zamanında ve iyi değerlendirebilirsek, Atatürk'ün gösterdiği hedefe, çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne kısa sürede erişebilmemiz bir hayal olmayacaktır. Türkiye, 21.yüzyılın önde gelen bir devleti olabilecektir. Bazı ülkeler, Türkiye ile ilgili hesaplarını şimdiden bu olasılığa göre yapmaya başlamamışlardır.

Haberin Devamı

GLOBALLEŞME KAÇINILMAZ:

Globelleşme kaçınılmaz bir olgudur, kaçınılmaz bir süreçtir. Globalleşme, pazar ekonomisi ve teknoloji, dünyadaki toplam refahı hızla arttırıyor. Ama hem toplumların içinde hem de toplumlar ve ülkeler arasında gelir dağılımı adaletsizliğini de artırıyor. Çözüm, kanımca, globalleşmenin, pazar ekonomisinin ve teknolojideki atılımların başına buyrukluğunu, demokrasiyi derinleştirmekle ve sosyal önlemlerle dengeleyip, denetlemekten geçmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!