Ecevit: Biz tartışarak uzlaşırız

Güncelleme Tarihi:

Ecevit: Biz tartışarak uzlaşırız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2001 00:00


Haberin Devamı

Başbakan Bülent Ecevit, hükümet içinde yapılan tartışmaların abartıldığını belirterek, ‘‘Artık huyumuza alışın, her konuyu tartışıp dostça uzlaşıyoruz. Her konuyu uzlaşmaya bağlama yeteneğine sahibiz’’ dedi.

Başbakan Bülent Ecevit, hükümet içinde demokrasinin gereği olarak yapılan tartışmaların abartıldığını belirterek, ‘‘Artık huyumuza alışın, her konuyu tartışıp dostça uzlaşıyoruz. Her konuyu uzlaşmaya bağlama yeteneğine sahibiz’’ dedi.

Ecevit, koalisyon ortakları MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'la birlikte basın toplantısı yaptı.

Ecevit, TBMM'den çıkartılan son yasaların devrim niteliğinde olduğunu belirterek, muhalefetin görüşmelere katılmamasını, ‘‘Herhalde sabırları tükendi’’ sözleriyle yorumladı. Ecevit'in değerlendirmeleri şöyle:

HUYUMUZA ALIŞIN:

Bir yasama dönemini geride bıraktık. Meclis son derece verimli ve hızlı bir çalışma yaptı. Meclis'in büyük çoğunluğu ekonomik programa destek verdi. IMF ve Dünya Bankası'nın beklentileri eksiksiz ve zamanında karşıland ı. Bu süreçte hem hükümette, hem de Meclis'te tartışmalar oldu. Bu çok doğaldır. Hatta sağlıklı bir süreçtir. Çünkü demokrasinin gereği budur. Basın ufak tefek tartışmaları manşete çekerek bazı çevrelerin ‘Eyvah ekonomik programdan vazgeçiliyor’ endişelerine neden olmaktadır. Artık bizim huyumuza alışın. Biz demokratik bir düzenin koalisyon partileriyiz. Konuları tartışarak dostça hallediyoruz. Tartışmaların tümünü uzlaşmaya bağlama yeteneğine sahibiz.

DEVRİM NİTELİĞİNDE:

Bir yandan ekonomiyi diğer yandan demokrasiyi geliştirmeye çalışıyoruz. Türkiye baştan aşağı yeniden yapılandırılıyor. Adete devrim niteliğinde düzenlemeler yaptık. Vatandaşlarımızın büyük bölümü bunu algılamaktadır. Yurt dışında da bunun böyle algılanacağını umuyorum. Ekonomiyi kısa sürede esenliğe kavuşturacak her çaba gösterilmiştir. Halkta bu konda anlayış ve özveri gösteriyor. Bu güvene layık olmak için yaz dönemi de çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

DEDİKODULARLA İŞİMİZ YOK:

Ecevit, Derviş'in hükümette dışlandığı koalisyonun dördüncü ortağı gibi davranmasının rahatsızlık yarattığı iddialarına ise ‘‘Biz böyle kaygılar taşımıyoruz. Konular enine boyuna tartışılıyor ve dostça bir uzlaşmaya varıldı. Bizim medyadan sıkıntımız var. Basit tartışmalar abartılıyor. Hükümet olarak yolumuzda gidiyoruz. Senaryo ve dedikodularla geçirecek vaktimiz yok’’dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!