Easyjet'in Londra-İstanbul uçuşları başladı

Güncelleme Tarihi:

Easyjetin Londra-İstanbul uçuşları başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2006 17:41

Avrupa'nın düşük taşıma ücretli havayolu şirketlerinden EasyJet, Londra-İstanbul arasında karşılıklı tarifeli seferlere başladı. Seferler ilk etapta haftada 3 gün ve Sabiha Gökçen Havaalanın'dan gerçekleştirilecek. Fiyatlar 38 Euro'dan başlayacak.

Londra Luton Havaalanından havalanan EasyJet uçağı, 149 yolcusuyla Pendik'teki Uluslararası Sabiha Gökçen Havaalanına indi. İlk uçuşunu tamamlayan EasyJet, havaalanında iki itfaiye aracının oluşturduğu su takından geçerek aprondaki yerini aldı.

Otomatik check-in konusunda sorun olduğu için yaklaşık 45 dakika rötarla seferini tamamlayan EasyJet ile İstanbul'a ulaşan yolcular uçaktan ellerinde Türk ve İngiliz bayraklarıyla indiler. Uçaktan inen ilk yolcuya ise çiçek verildi.
HEAŞ Genel Müdürü İbrahim Büyükyumukoğlu ve EasyJet Türkiye Genel Müdürü Philippe Vignon da uçak ekibine çiçek sundular.

Philippe Vignon düzenlenen basın toplantısında, coğrafi konumu ve etkileyici tarihiyle muhteşem bir şehir olan İstanbul'un Avrupa için çok çekici bir merkez olduğunu söyledi. Uçuşları düşük maliyetli yapmalarındaki amaçlarının, insanları bir araya getirmek olduğuna dikkat çeken Vignon, “Bu şekilde daha çok İngiliz, Alman ve diğer Avrupa ülkeleri vatandaşları Türkiye'ye gelme fırsatını elde edecek ve 80 milyon nüfuslu Türkiye'yi ve Türk vatandaşlarını tanıyacaklar. Bu da Türkiye'nin AB'ye girişini kolaylaştıracak. Uçuşlarımız, Türkiye'nin ticaretine ve turizmine ciddi katkı sağlayacaktır” dedi.

EYLÜLDE GÜNLÜK SEFERLER BAŞLAYACAK

Halen Basel (İsviçre)-İstanbul seferlerinin Sabiha Gökçen Havaalanından sürdüğünü hatırlatan Vignon, ilk etapta haftada 3 gün gerçekleştirilecek Londra-İstanbul seferlerinin 4 Eylül 2006 tarihinde itibaren günlük olarak yapılacağını bildirdi.

İlk Londra-İstanbul seferini yapan uçağın rötar yapmasının ender görülen bir durum olduğuna da dikkat çeken Vignon, “İslam ülkelerinde dendiği gibi 'kader' sanırım” diye espri yaptı.

Vignon, 16 farklı ücret olduğunu ve fiyatların en düşük 37.99 Euro (73 YTL), en yüksek 250-300 Euro olduğunu ifade etti. En pahalı uçuşun uçuştan 1 saat önce alınan biletler olduğunu dile getiren Vignon, ne kadar erken rezervasyon yapılırsa uçuşun o kadar ucuza geleceğini kaydetti.

Vignon, uçuşlarda koltuk sayısının minimum yüzde 10'unun en ucuzdan satılacağını belirtti. EasyJet'in uçuşlarında ücretsiz yemek servisi olmadığını dile getiren Vignon, bu uygulamanın uçuş fiyatlarının düşük tutulması için yapıldığını anlattı.

Vignon, Londra-İstanbul uçuşlarının sonuçlarına göre Antalya uçuşlarının da değerlendirilebileceğini söyledi.
Vignon, Easy oteller zincirinin Türkiye'ye getirilmesinin de ileride söz konusu olabileceğini ifade etti.

HEAŞ Genel Müdürü İbrahim Büyükyumukoğlu da 2004 yılında EasyJet'e başvurduklarını hatırlatarak, o dönemde “Türkiye'nin AB'ye giriş yolu netleşene kadar İstanbul'u yeni hat olarak düşünmüyoruz. Bizim iş modelimize uymuyor. İleride yeniden bakabiliriz” şeklinde bir cevap aldıklarını anlattı. Büyükyumukoğlu, “2.5 yıl sonra Türkiye'nin AB yolu netleştiği için, EasyJet önce Basel'den bugün de Londra'dan havaalanımıza uçuşlar başlattı. Böylece Avrupa'nın finans merkezi Londra İstanbul'a başka bir hatla bağlanmış oldu” dedi.

İngiltere Başkonsolos Yardımcısı Peter Cook da İngiltere'nin Türkiye'yi AB yolunda en güçlü destekleyen ülke olduğunu belirterek, EasyJet'in İstanbul uçuşlarına başlamasıyla ticaret ilişkilerinin daha da güçleneceğini bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!