E-ticaret devi Amazon ‘çiçeksepeti’ne girdi

Güncelleme Tarihi:

E-ticaret devi Amazon ‘çiçeksepeti’ne girdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2011 00:00

Dünyanın önde gelen e-ticaret sitelerinden biri olan ABD’li Amazon.com, Çiçeksepeti.com’un azınlık ortağı olarak Türkiye’ye ilk kez adım attı.

Haberin Devamı

Fortune 500 listesinde yer alan Seattle merkezli Amazon, Çiçeksepeti.com’un hediye alanında da büyümesine ivme katacak. Çiçeksepeti.com Genel Müdürü Emre Aydın, Amazon.com’un kendilerine azınlık ortak olarak ilk kez Türkiye pazarına girdiğini belirterek, “Çiçekçilik ve hediye sektöründeki büyümemiz ilgilerini çekti. 2012’deki büyüme stratejimizde Amazon’un teknoloji ve deneyiminden yararlanacağız” dedi. Amazon’un ortaklığıyla hem çiçek alanında büyüyeceklerini hem de Çiçeksepeti Gurme ve Magic Gift markalarını geliştireceklerini aktaran Aydın, şöyle konuştu: “Amazon, teknolojide ve online pazarlamada çok ilerimizde. Dünyanın en büyük elektronik ticaret şirketi. Getirecekleri yatırımdan çok teknoloji ve bilgileriyle bize daha fazla katkıda bulunacaklar. Amazon’la çiçek işimiz devam edecek ama hediye denince de ilk akla gelen site olmak istiyoruz.”
İlk kez çiçeğe girdiler
Emre Aydın, gelişmekte olan ülkelerdeki işletmeleri destekleyen Endeavor’ın girişimcilerinden biri olduklarını dile getirerek, şunları anlattı: “Bir panelde Amazon’un üst düzey yöneticisiyle tanışmıştık. İrtibatımız böyle başladı. Türkiye’ye çok inanıyorlar. Büyümemizden etkilendiler. Çiçek odaklı yatırımları da yok. İlk kez böyle bir sektöre yatırım yapmış oldular.”
550 bin üyesi var
Çiçeksepeti.com’u 2006 yılında kurulduğunu dile getiren Aydın, “550 bin üyemiz var. Her ay 80 bin civarında sipariş alıyoruz. 160 kişi barındırıyoruz. Sitede çiçek dışında mücevher, oyuncak gibi hediyelik eşyaların da satışı ve gönderimi yapılıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

E-ticaret sektörü çok hızlı gelişiyor

TÜRKİYE’nin elektronik ticarette potansiyel vaat ettiğine işaret eden Emre Aydın, şu değerlendirmeyi yaptı: “2011’de Türkiye’de bu pazara çok giren yabancı yatırımcı oldu. İnsanlar e-ticaretle ilgili güven sorununu aştı. Rahatça internetten alışveriş yapılıyor. Türkiye’de kredi kartı kullanımı da arttı. Genç nüfus yabancı yatırımcıları çekiyor.” BKM verilerine göre 2011’in ilk 11 ayında elektronik ticaret hacmi 20.8 milyar TL oldu.

Haberin Devamı

Büyümesine destek olmaktan mutluyuz

AMAZON Avrupa Perakende Başkan Yardımcısı Greg Greeley, Türkiye’de yenilikçi bir e-ticaret şirketi kuran Çiceksepeti.com’un büyüme sürecinde destek olmaktan mutlu olduklarını belirterek, Çiceksepeti.com’un, Amazon.com gibi
Türkiye genelinde müşterilerine çiçek ve hediye gönderimlerinde uygun fiyat, çeşit ve
rahat alışveriş yapabilme imkanı sağlamaya odaklandığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!