e-imzası olana bankaya gitmeden ATM’den kredi

Güncelleme Tarihi:

e-imzası olana bankaya gitmeden ATM’den kredi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2007 00:00

İş Bankası, elektronik imzanın (e-imza) günlük hayatı ne kadar kolaylaştıracağını gösteren bir projeye imza atıyor. e-imzası olanlar artık banka şubesine gitmeden, herhangi bir kağıda imzasız 5 bin YTL’ye kadar kredi kullanabilecek. e-imzası olanlar kredi başvurusunu yaptıktan sonra, paralarını ATM’den çekecek.

TÜRKİYE İş Bankası, elektronik imzayı bankacılık işlemlerine uygulayarak nakit kredi kullanma dönemini başlattı. Elektronik imza uygulaması ile banka müşterileri, banka şubesine hiç gitmeden, günün her saatinde kredi başvurusunda bulunup, bir kaç dakika içinde kredi alabilecekler. İstenilen kredi birkaç dakika içinde müşterinin hesabına geçirilecek. Ayrıca isteyenler kredilerini bankamatik kartları olmadan da cep telefonu aracılığıyla bankamatiklerden nakit olarak da çekebilecek.

EN FAZLA 5 BİN YTL KREDİ: İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hülya Altay, Türkiye İş Bankası’nın elektronik imzayı bankacılık işlemlerine taşıyan ilk kuruluş olarak yepyeni bir dönemi başlattığını söyledi. e-imza ile kredinin limiti 5 bin YTL, normal banka kredilerinde 70-190 YTL arasında uygulanan kredi masrafı ise e-imzalı nakit kredide 20 YTL olarak belirlendi. Hülya Altay, "Elektronik imza ile haftanın her günü, günün her saati kredi almayı mümkün hale getiriyoruz. Bu uygulama ile artık kredi başvurusunda ya da krediyi kullanırken şubeye gitme zorunluluğu ortadan kalkıyor" dedi.

İNSANSIZ BANKACILIK: Hülya Altay, "İnternetten kredi başvurusu yapılabilen, insansız, dijital ve mobil iletişimin içiçe geçtiği ilk bankacılık uygulaması olacak. Bu uygulama ile bankacılık işlemlerine yeni bir boyut getiriyoruz. Bankacılık işlemlerinde talimat vermekten, kredi işlemlerine kadar pek çok işlemin gerçek anlamda banka şubelerine gitmeden yapılabileceği bir dönem başlıyor. Elektronik imzayı bankacılık sistemine adapte ederek kısa sürede kapsamı genişleyecek yeni bir dönemi başlatmış oluyoruz" diye konuştu.

E-İMZA İLE İMZALANACAK: İş Bankası Bireysel Krediler Müdürü Ömer Çelebi, elektronik imza kullanımının, daha kolay ve hızlı hizmet alımını sağlayarak, müşteri memnuniyetini artıracağını söyledi. Çelebi, yasal düzenlemeler nedeniyle mutlaka şubelere gidilerek ve okunarak imzalanması gereken belgelerin, elektronik imza ile sayesinde şube dışı bankacılık işlemlerinde yeni dönem başlattığını belirtti.

YIL SONUNDA 1 MİLYON KİŞİ: İş Bankası Yazılım Geliştirme Müdürü Hakan Aran ise Türkiye’de şu anda mobil imza kullanıcısı sayısının bin kişi civarında olduğunu, uygulama ile yıl sonuna kadar 1 milyon kişinin, 2008 sonuna kadar da 2 milyon kişinin elektronik imzaya sahip olmasını beklediklerini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!