e-devlet kullanıcılarının sayısı 19 milyona ulaştı

Güncelleme Tarihi:

e-devlet kullanıcılarının sayısı 19 milyona ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2014 12:17

Userspots, “Devletin Kısayolu” olarak adlandırılan e-devlet sistemi Turkiye.gov.tr’nin erişim istatistiklerini açıkladı. Şu an 19 milyon kişinin kullandığı sistemden kadın ve erkekler birbirlerine çok yakın oranlarda yararlanırken, e-devlet uygulamalarını en çok kullanan yaş aralığı 46-65 olarak öne çıkıyor. Siteye erişimde en çok kullanılan işletim sistemi Windows, tarayıcı Chrome, mobil işletim sistemi ise Android.

Haberin Devamı

Konu ile bilgi veren Userspots Kurucusu ve Kullanılabilirlik Analisti Mustafa Dalcı, cinsiyete göre kullanım oranlarının yüzde 54,1 erkek ve yüzde 45,8 kadın olarak şekillendiğini söyledi. Sisteme en çok giriş yapılan ülkenin yüzde 98,2 ile Türkiye olduğunu belirten Dalcı, “Kullanıcıların giriş yaparak hizmet aldıkları diğer ülkeler ise ABD, Almanya ve İngiltere olarak sıralanıyor. Şehir bazında baktığımızda ise yüzde 31,7’lik oranıyla İstanbul’un ilk sırada yer aldığını, Ankara, İzmir, Antalya ve Adana’nın onu takip ettiğini görüyoruz” dedi.

Yaş aralıklarına göre kullanım oranlarında 46-65 yaş grubunun her iki cinsiyet için de en yüksek kullanım oranına sahip bulunduğunu kaydeden Dalcı, “Bu grubu 26-35 ve 35-44 yaş aralıkları izliyor. 18-25 yaş aralığının ortalama yüzde 13’lük bir orana sahip olmasını, gençlerin de e-devlet uygulamalarından yararlanmaya başladıkları şeklinde yorumlayabiliriz” diye konuştu.

Haberin Devamı

e-devlet kullanıcılarının sayısı 19 milyona ulaştı

Mobilde Android önde

Mustafa Dalcı, Turkiye.gov.tr’ye teknik erişim konularında da bilgi verdi. Platforma erişimde en çok kullanılan işletim sisteminin yüzde 99’a yaklaşan oranı ile Windows olduğunu belirten Dalcı, tarayıcıda ise ilk sırayı açık farkla Chrome’un aldığına dikkat çekti.

Yüzde 59’luk Chrome’u yüzde 21 ile Internet Explorer ve yüzde 6,5 ile Firefox’un takip ettiğini söyleyen Dalcı, “Mobil işletim sistemlerini incelediğimizde ise Android tabanlı cihazların, yüzde 70’i aşan oranla iOS’un 3 katından fazla kullanım oranına sahip olduğunu görüyoruz. 360x640, mobil cihazlar arasında yüzde 20 ile en yaygın ekran çözünürlüğü olarak öne çıkıyor. Tüm listeye baktığımızda, yüksek çözünürlüklü üst sınıf cihazların e-devlet erişiminde çok tercih edilmediğini söyleyebiliriz” dedi.

e-devlet kullanıcılarının sayısı 19 milyona ulaştı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!