Düşük enflasyon için taksite sınır

Güncelleme Tarihi:

Düşük enflasyon için taksite sınır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2018 22:08

BANKACILIK Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartıyla yapılan işlemlerde taksit sayılarını sınırlamaya ve tüketici kredilerini yeniden 36 aya çekmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, “Enflasyonun düşürülmesi ile cari açık, ithalat ve hane halkı borçluluğunun azaltılmasına destek verilmesi amaçlanıyor” dedi. BDDK, düzenlemeler için hazırlanan yönetmelik değişikliği taslağını dün bir bilgi notuyla açıkladı. Notta, hane halkının bilinçli tüketimi ve basiretli borçlanmasının teşvik edilmesi amacıyla bu değişikliklere ihtiyaç duyulduğu vurgulandı. Planlanan değişiklikler kredi kartı taksitlerini de içeriyor. Buna göre kuyumculukla ilgili harcamalarda 4 olan taksit sayısı sıfıra çekilecek. Elektronik eşya alımlarında 3, bilgisayar alımlarında, kulüp ve derneklere yapılan ödemelerde, havayolları, seyahat acenteleri, taşımacılık ve konaklama ile ilgili harcamalarda 6 ay, sağlık ve sosyal hizmetler ile ilgili harcamalarda ve sağlık ürünü alımlarında, vergi ödemelerinde 9 ay taksit uygulanacak. Kurumsal kredi kartlarında ise, taksitlendirme süresi 9 ayı geçemeyecek.

Haberin Devamı

OTODA 120 BİN LİMİTİ
Taslaklarla tüketici kredileri tekrar 36 aya indirilirken, cep telefonu, tablet ve bilgisayar alımı için kullandırılan kredilerin vadesi ise 12 ayla sınırlandırılacak. Taşıt teminatlı kredilerde veya finansal kiralama işlemlerinde, artık taşıtın fatura değeri 120 bin lira veya altında ise, kullandırılan kredi oranı yüzde 70’i geçemeyecek. Şu anda ise fatura değeri 100 bin TL ve altında olan taşıtlar için, bu düzenleme geçerli bulunuyor. Fatura değeri 120 bin lirayı aşan binek araçlarda ise, bedelin 120 bin liraya kadar olan kısmı için yüzde 70, 120 bin liranın üstünde olan kısım için yüzde 50 kredi sınırlaması olacak.

Düşük enflasyon için taksite sınır

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!