Dünyayı doyuracak

Güncelleme Tarihi:

Dünyayı doyuracak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2014 01:19

Türkiye, Gürcistan, Makedonya, Tunus ve Suudi Arabistan’daki 10 havalimanı ile İDO’da yiyecek içecek hizmeti sunan TAV’ın yiyecek içecek şirketi BTA, 5 milyon Euro yatırımla yeni üretim tesisini devreye soktu.

Haberin Devamı

TAV Havalimanları’na bağlı olarak Türkiye, Gürcistan, Makedonya, Tunus ve Suudi Arabistan’daki 10 havalimanı ile İstanbul Deniz Otobüsleri’nde yiyecek içecek hizmeti sunan BTA, 5 milyon Euro yatırımla yeni bir üretim tesinin hayata geçirdi. BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur, şehir içindeki noktalarda da önemli adımlar attıklarını belirterek, “Yiyecek-içecek sektörünün lider oyuncusu olmayı planlıyoruz” dedi.

GÜNDE 90 BİN YOLCU

BTA’nın Esenyurt Kıraç’taki ‘Cakes&Bakes Üretim Tesisi’ni basın mensuplarına tanıtan Cesur, burada seri üretimin yanı sıra butik üretimlerinde yapıldığını anlattı. Üretim süresi öncesinde TAV’ın sahip olduğu milyonlarca yolcu verisini incelediklerini anlatan Cesur, “Milyonlarca farklı milletten insana yiyecek üretiyoruz. Günde 90 bin kişi yılda 135 milyon yolcuyu ortak damak tadında buluşturuyoruz” dedi. Kendi restoranları dışında birçok farklı markaya da ürün verdiklerini anlatan Cesur, “Cakes&Bakes, yılın ilk üç ayında yüzde 25 büyüdü. BTA, havalimanları ve İDO noktalarının yanı sıra şehir merkezinde farklı lokasyonlarda yer alacak” dedi.

ŞEHİR İÇİNE GİRECEĞİZ

Ürünlerinin, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Gürcistan, Tunus, Makedonya gibi ülkelere de ihraç edildiğini söyleyen Cesur, üretimlerin yüzde 45’inin havalimanı, yüzde 10’unun İDO, diğer yüzde 45’inin ise Türkiye’nin ünlü fast food ve kahve zincirlerini de kapsayan 58 farklı marka için gerçekleştiğini söyledi. Cesur, yeni projelerle ilgili şunları söyledi: “BTA, Maslak’ta yapımı devam eden ‘UNIQ İstanbul’ kompleksinin yiyecek-içecek alanlarının bir bölümünün işletmesini üstlendi. 3 bin 300 metrekare alanda BTA’nın kendi markalarının yanı sıra dünyanın önde gelen zincir markaları yer alacak” dedi.

Haberin Devamı


Yemeği hızlı yiyip kalkıyoruz

CAKES&BAKES Üretim Tesisi’sinde unlu mamuller, pasta, ekmek, sandviç, sıcak-soğuk yemek kategorilerinde gıda ve lokum üretimi gerçekleşiyor. Üretim kapasitesi gıdada her kategoride 1’er milyon adet oluyor. Ayda 90 ton lokum üretimi yapılıyor. BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur, yolucuların yeme içme alışkanlıkları ile ilgili şunları söyledi: “Yolcularımızın yüzde 62’si Türk, yüzde 11’i Batı Avrupalı, yüzde 6’sı ise Ortadoğulu. Türkler hızlı yemek yemeyi severken, Avrupalılar hizmeti ve rahatlığı seviyor. Ortadoğulu misafirlerimiz lokum ve Uzak Doğu yemeklerine ilgi gösteriyorlar.”



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!