Dünyanın özel sektörü İstanbul’da buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın özel sektörü İstanbul’da buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2012 00:00

Uluslararası iş dünyasının liderleri Türkiye’de buluşuyor. Avrupa’dan Asya’ya, Afrika’dan Ortadoğu’ya 85 ülkeden bin işadamı küresel krizin etkilerini İstanbul’da tartışacak.

Haberin Devamı

60’NCI yılını kutlayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), dünyanın önde gelen özel sektör ve uluslararası kuruluş temsilcilerini TOBB Uluslararası İş Forumu’nda biraraya getiriyor. 13 Eylül Perşembe günü düzenlenecek İş Forumu’nda ekonomik kriz, kriz zamanlarında özel sektörün rolü, girişimciliğin güçlendirilmesi ve ticaretin önündeki engeller değerlendirilecek. 12-14 Eylül tarihleri arasında Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) ve Dünya Odalar Federasyonu (WCF) Genel Konsey ve Yönetim Kurulu toplantıları İstanbul’da yapılacak.

85 ülkeden bin işadamı

Avrupa’dan Asya’ya, Afrika’dan Ortadoğu’ya 85 ülkeden bin işadamı küresel krizin etkilerini İstanbul’da tartışacak. İş forumunun açılışını Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yapacak. Foruma ABD, Rusya, Yunanistan, Latin Amerika, Suriye, İran, Çin, Japonya, Mısır, İsrail,  Malezya başta olmak üzere 85 ülkeden iş dünyasının liderleri ve uluslararası kurumların temsilcileri katılacak.   Forum kapsamında küresel krizin dünya ekonomilerine etkisi, ülkelerin deneyimleri ve krizin aşılmasında girişimciliğin rolünü bölgesel ve küresel ölçekte gündeme getirmek üzere üç ayrı oturum düzenlenecektir.

Haberin Devamı

Uluslararası şölen

Uluslararası İş Forumu’nu dünya çapında ünlenen, başarılı ve geleneksel bir ekonomi şölenine dönüştürmeyi hedeflediklerini belirten TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: “Küreselleşme tüm dünya ekonomilerini birbiriyle bağlantılı hale getirmiş durumda. Dünyanın bir ucunda gerçekleşen ufak bir ekonomik ya da siyasi olay tıpkı bir kelebeğin kanat çırpışının başka bir yerde tsunami yapması gibi, bambaşka bir lokasyonda fırtınalar koparıyor, ekonomileri allak bullak ediyor. Bunun en yakın örneğini son 3 yıldır yaşıyoruz. Avrupa’da meydana gelen mali kriz, diğer ülkeleri de etkiledi, etkilemeye devam ediyor.  Dünya özel sektörünün temsicilerini İstanbul’da biraraya getirerek hem bu süreci konuşmak hem de uluslararası ekonominin geleceği üzerine tartışmak istiyoruz.”

Haberin Devamı

Türk diasporası

Yurtdışındaki Türk işadamlarını da İş Forumu’na davet ettiklerini belirten Hisarcıklıoğlu şu bilgileri verdi: “Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), çatısı altında faaliyet gösteren Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) üyesi 100’ün üzerinde iş adamı da bu foruma katılacak. İşadamlarımız ayrıca Türkiye’nin tanınmış markalarıyla da biraraya gelecek. Yurtdışına bayilik vermek isteyen Türkiye Franchising Derneği üyesi Türk markalarının Türk Diasporası mensuplarına uygun koşullar sağlayarak öncelik vermesi amaçlanıyor. İş Forumunun yapılacağı tarihler arasında yapılacak franchising fuarında ikili temaslarda bulunacaklar.”

Kimler geliyor

-Seyh Saleh Kamel/ İslam Ülkeleri Odalar Birliği Başkanı
-Alessandro Barberis/ Avrupa Odalar Birliği (Eurochambres) Başkanı
-Ambrosio Bertolotti/ Latin Amerika Ülkeleri Odalar Birliği Başkanı
-Mick Fleming/ ABD Odalar Birliği Başkanı
-Mohammed El Wakil/ Mısır Odalar Birliği Başkanı
-Toshio Nakamura/ Japonya Odalar Birliği Başkanı
-Sheikh Khalifah Bin Jassim Al-Thani/ Katar Odalar Birliği Başkanı
-Constantinos Michalos/ Yunanistan Odalar Birliği Başkanı
-Baba Yunus Muhammad/ Gana İslam Ticaret Odası Başkanı
-Mohammed Nahavandian/ İran Odalar Birliği Başkanı
-Chose Choeu/ Güney Afrika Odalar Birliği Başkanı
-Jemal Inaishvili/ Gürcistan Odalar Birliği Başkanı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!