Dünyanın ilk USB'li defterini yaptı

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın ilk USBli defterini yaptı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2013 12:00

Matbaa, kırtasiye ve promosyon sektörünün önemli gruplarından olan Acar Group, bir ilke imza attı. Dünyanın ilk USB’li defterini üreten şirket, başta Almanya olmak üzere birçok ülkeden 1 ayda 300 bin dolarlık sipariş aldı

Haberin Devamı

Acar Group, USB’li defter üretimine başladı. Dünyada ilk defa Türkiye’de üretilen defterle daha ilk aydan yurt dışından 300 bin dolarlık sipariş alan şirket, yurt içinden de büyük talep görüyor.

Acar Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Acar, yeni USB’li defterle 1 ayda 300 bin dolarlık bir sipariş aldıklarını söyledi.

BİR ÇOK ÜLKEYE İHRAÇ EDİLİYOR

Dünyanın birçok ülkesine kırtasiye ürünleri ihraç ettiklerini belirten Mustafa Acar şunları söyledi: “Yapmış olduğumuz sıradan defterlerde insanların belli bir alana

Dünyanın ilk USBli defterini yaptı
yazı yazma şansları var. Onun ötesinde çok fazla gidemiyorsunuz. Örneğin ortalama 250 sayfalık bir defterde belli alanla sınırlı kalıyorsunuz. Bir de yeni nesil gençlerimiz internet yüzünden defterden uzaklaştı, artık yazmayı sevmiyor.

Haberin Devamı

Onlar genelde interneti ve bilgisayara yazmayı seviyor. Böyle bir defter yaparak yeni nesli de deftere çekebilelim diye USB’li ürünü geliştirmeye karar verdik. Patentini de hemen aldık. Şu anda dünyanın birçok yerinden sipariş yağıyor.

Başta Almanya olmak üzere, Fransa, Rusya, Kazakistan ve Çin’den daha ilk ayda 300 bin dolarlık sipariş aldık. Yurt içinden de yoğun talep var. Defterlerimize istenilen kapasitelerde USB monte edebiliyoruz. Şu anda 4, 8, 16 ve 32 GB kapasiteye sahip defter üretimi yapıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!