Dünyanın en zengin 20 kadınından 11’i Çinli

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en zengin 20 kadınından 11’i Çinli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2010 00:00

Çin’de yayımlanan Hurun dergisinin yaptığı araştırmaya göre, dünyanın en zengin 20 kadınının 11’i Çinli.

Listenin ilk sırasında yer alan 53 yaşındaki Zhang Yin, kağıt geri dönüşümü işiyle uğraşıyor. Zhang’ın yaklaşık 5.6 milyar dolar değerinde serveti bulunuyor. Listenin ikinci sırasında bulunan emlakçı Wu Yajun ise 4.1 milyar dolarlık servete sahip. Wu’yu izleyen 69 yaşındaki Chen Lihua da enerji sektöründe faaliyet gösteriyor ve 4 milyar dolarlık serveti bulunuyor. Listeye dördüncü sıradan girmeyi başaran ilk Çinli olmayan kadın ise Zara Giyim’in sahibi İspanyol Rosalia Mera.

Ortalama 2.6 milyar dolar

Çinli zengin kadınların ortalama servetleri ABD’li televizyon sunucusu Oprah Winfrey ve Harry Potter’ın İngiliz yazarı JK Rowling’in servetlerinden fazla. 11 Çinli kadının ortalama serveti yaklaşık 2.6 milyar dolar düzeyinde bulunuyor. Oprah Winfrey’in serveti 2.3 milyar dolar seviyelerindeyken, listenin 20’nci sırasında bulunan JK Rowling ise yaklaşık 1 milyar dolarlık servete sahip.

Kendi gayretleriyle kazandılar

Hurun Zenginler Listesi’nin, serveti 150 milyon doların üzerinde olan 1363 kadını arasında yapıldığı belirtilirken, söz konusu 11 kadının servetlerini aileleri sayesinde değil, kendi gayretleriyle edindi. Listeyi hazırlayan Rupert Hoogewerf yaptığı açıklamada, hiç bir ülkenin kendi çabalarıyla servet sahibi olan kadınlar söz konusu olduğunda Çin’e yaklaşamadığını vurguladı. Hoogewerf, ülkedeki çocuk sayısının birle sınırlandırma politikası ile büyükbabaların eğitimde ağır basan rolleri sayesinde Çinli kadınların servet oluşturmak için çok fazla zamanları olduğunu belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!