Dünyanın en kaliteli balığı Türkiye’den çıktı

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en kaliteli balığı Türkiye’den çıktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2017 12:38

ITQI (Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü) tarafından bu yıl 13. kez yapılan ve toplamda Michelin yıldızlı dünyaca ünlü 130 şef ile sömeliyenin jüri üyeliği yaptığı yarışmada SÜRSAN’ın ürettiği Levrek balığı, dünyanın en kaliteli balığı seçildi.

Haberin Devamı

Belçika’nın Brüksel kentinde ITQI (Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü) tarafından 13. Kez düzenlenen tadım oturumuna 120’den fazla ülke, 2000’in üzerinde ürünle yarıştı. Yarışmaya katılan SÜRSAN, ürettiği Levrek balığı ile dünyanın en iyisi seçildi.  Michelin yıldızlı dünyaca ünlü 130 şef ve sömeliyenin jüri üyesi olarak yer aldığı oturumda, SÜRSAN’ın Levrek balığı, yüzde 90’ın üzerinde puan almayı başardı. SÜRSAN bu oturumda 3 yıldız almaya da hak kazandı. 

“KALİTE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Elde edilen başarılarla Türkiye’nin balık üretiminde dünyada söz sahibi olduğunu vurgulayan SÜRSAN Su Ürünleri Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Atalay, “Kalite bizim için çok önemli. Önemli olan bu başarıyı devam ettirmek. Biz ürünlerimizin kalitesine güveniyorduk ve bu da tescillendi. Amacımız bundan sonra da ürünlerimizin kalitesini aynı şekilde devam ettirmek” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

“İHRACAT HEDEFİMİZ 80 MİLYON DOLAR”

SÜRSAN Levrek, Çipura, Somon ve Orkinos gibi su ürünleri üretimi yapıyor. Ordu’da 1, Çeşme’de 1 ve Bodrum’da 9 adet olmak üzere toplam 11 üretim çiftliğine sahip. İbrahim Atalay, üretilen ürünlerin yüzde 90’ının yurt dışına ihraç edildiğini belirterek, “Avrupa’nın birçok ülkesine Çipura, Levrek, Somon ve Orkinos gönderiyoruz. Yaptığımız ihracatla ülke ekonomisine katkıda bulunuyoruz. 2018 yılındaki ihracat hedefimiz 80 milyon Dolar” diye konuştu

 

BAKMADAN GEÇME!