Dünyanın en büyük özel fonu Carlyle Group

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en büyük özel fonu Carlyle Group
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2008 15:45

Uluslararası özel sermaye fonlarından The Carlyle Group, Private Equity International dergisi tarafından yayımlanan dünyanın en büyük 50 özel sermaye fonu listesininde ilk sırada yer aldı.

Haberin Devamı

The Carlyle Group, 52 milyar dolar ile 2003 yılından bu yana yönettiği varlık toplamını en hızlı artıran özel sermaye fonu oldu. Geçen yılki PEI 50 sıralamasında, Carlyle 32.5 milyar dolar ile yine birinci sırada yer almıştı.

Bu yıl da Carlyle’ın başı çektiği listede sektörün tanınmış firmalarından Goldman Sachs 49 milyar dolar ile ikinci, TPG 48,75 milyar dolarla üçüncü sırada yer aldı.

Private Equity International, firmaları beş yıllık süreçlerde kendilerine yapılan yatırım miktarlarına göre değerlendirmeye alıyor. PEI Media direktörü David Snow; dünyanın en büyük 50 özel sermaye (private equity) firmasının yönettiği fonlar toplamındaki artışın son beş yıllık dönemde 810 milyar dolara ulaştığını, bu artışın doların değerindeki düşüş ve enerji sektörüne olan ilginin artması sebebiyle önümüzdeki yıllarda da süreceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Private Equity International dergisinin sıralaması:

1. The Carlyle Group
2. Goldman Sachs Principal Investment Area
3. TPG
4. KKR
5. CVC Capital Partners
6. Apollo Management
7. Bain Capital
8. Permira
9. Apax Partners
10. The Blackstone Group

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!