Dünyada ödül bırakmadık

Güncelleme Tarihi:

Dünyada ödül bırakmadık
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2016 22:48

Türkiye, 2015 yılında 1 milyon adetlik araç satışı rekorunu kırarken, bu rekor uluslararası markaların Türkiye distribütörleri ve temsilcilerine de büyük ödüller getirdi. Birçok markanın en hızlı büyüyen pazarı 2015’te Türkiye olurken, satış sonrası hizmetlerde de dünya birincilikleri geldi. 

Haberin Devamı

10 yıllık hayali gerçekleştirerek 2015’te 1 milyon adetlik satış barajını aşan Türk otomotiv sektörü, dünyadaki bütün ödülleri topluyor. Uluslararası markaların en hızlı büyüyen pazarı olan Türkiye’de distribütörler ve temsilciler sırayla 2015 yılı ödüllerini almaya başladı. Bu ödüller Türkiye’nin markalar için ne denli önemli ve kritik bir pazar olduğunu da net olarak ortaya koydu.

BORUSAN VE TOFAŞ
2015 yılında Türkiye’de 30 bin adetlik satışı aşarak kendi rekorunu kıran Alman BMW, distribütörü olan Borusan Otomotiv’e yine ödül getirdi. Borusan Otomotiv, 2015 yılında BMW satışlarında en hızlı büyüyen ve dünyada en çok satan distribütör oldu. Borusan Otomotiv CEO’su Eşref Biryıldız ve BMW Türkiye Genel Müdürü Ayhan Ölçer, 5 yıldır üst üste lider ve en çok satan distribütör olmalarına ilişkin ödülü Alman markadan teslim aldı.

Haberin Devamı

Tofaş tarafından 520 milyon dolarlık yatırımla Bursa’da üretttiği Fiat Egea (Ege) ve Koç Holding Otomotiv Grubu, Avrupa’da ‘yılın otomobili’ ve ‘yılın şirketi’ ödüllerini Milano’da düzenlenen törenle aldı. Autobest tarafından ‘2016’nın En İyi Otomobili’ seçilen Fiat Egea’nın ve ‘yılın şirketi’ ödüllerini törende Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, Tofaş ve Fiat Chrysler Automobiles (FCA) üst yöneticileri birlikte teslim aldı.

SKODA VE SEAT
Çek marka Skoda tarafından her yıl düzenlenen “En İyi Distribütör Ödülü” organizasyonunda Yüce Auto, ‘Satış Sonrası Hizmetler’ kategorisinde 103 ülke arasından en başarılı distribütör seçildi. Prag’da gerçekleştirilen 2015 Yılın Distribütörü organizasyonunda ödülü Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel ve Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Özkan Muti aldı. Ödül töreninde konuşma yapan Senyücel, “Geçen yıl almış olduğumuz Teknik Ödül’den sonra bu yıl da Satış Sonrası Hizmetler alanında En İyi Ülke ödülünü almaya hak kazanmamız doğru yolda ilerlediğimizin göstergesi  oldu” dedi.

Dünyada ödül bırakmadık

Türkiye, İspanyol Seat’ın de 2015 yılında en hızlı büyüyen pazarı oldu. Doğuş Otomotiv’in Türkiye’de distribütörü olduğu Seat satışlarını 2015 yılında ciddi şekilde artırarak hızlı bir büyüme yakaladı. İspanya’da düzenlenen törende Seat’ın ödülünü Türkiye Genel Müdürü Anıl Gürsoy aldı.

Haberin Devamı

TOYODA’DAN PLAKET

Japon Toyota, 2015 yılında Türkiye’de 50 bin adetlik satış hedefine ulaşarak tarihi rekor kırdı. Toyota Başkanı Akio Toyoda, rekor satıştan dolayı Türkiye distribütörü olan ALJ Holding’in Başkanı ve Toyota Türkiye Satış ve Pazarlama CEO’su Ali Haydar Bozkurt’a özel bir plaket verdi.
Audi Türkiye, uluslararası servis yarışmasında yine dünya birincisi oldu. 2014
yılında da birinci olan Türkiye böylece önemli bir başarıya imza attı.  Türkiye, Amerikan Jeep markasının Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgesinde satış sonrası hizmette ve müşteri memnuniyetinde 2015 yılında ilk sıraya yerleşti.
Önümüzdeki günlerde diğer markalardan da benzer ödüller gelmesi bekleniyor. 
eozpeynirci@hurriyet.com.tr


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!