Dünyaca ünlü girişimler ilk müşterilerini nasıl kazandı?

Güncelleme Tarihi:

Dünyaca ünlü girişimler ilk müşterilerini nasıl kazandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2018 10:47

Girişimlerin zirveye çıktıkları dönemleri görüyoruz. Peki ilk müşterilerini nasıl kazandıklarını biliyor muyuz? İşte bazı girişimler ve ilk müşterilerini kazanma hikayeleri...

Haberin Devamı

Zamanın ruhunu tanımlayan girişimcilik, pek çok kişinin hayali. İyi bir girişimci olmak için ise iyi düşünülmüş bir plan ve iyi bir başlangıç yapmak gerekiyor. Başarılı olmuş girişimlerden fikir almak da işin bir parçası olabilir. İşte size bu girişimler ve ilk müşterilerini kazanma taktikleri:

Foursquare

Yerel işletmeleri arama ve ‘check-in’ yapmaya yarayan bir uygulama olan Foursquare, tüm dünyada oldukça yaygın olarak kullanılıyor. Bu uygulama, ilk müşterilerini pek çok kampanya ve bedava hizmet sunarak kazandı. Bu kampanyalardan bazıları ‘check-in’ yaptığınız takdirde bazı yemek ve içeceklerde indirim şeklindeydi. %15 alışveriş indirimi, bedava vergi danışmanı hizmeti ve özel hediyeler de sunulan fırsatlardan bazılarını oluşturuyordu. Ayrıca uygulamayı kullananların paylaştıkları fotoğraflar ile mekanın reklamını yapması ve etkili yorumlar sayesinde ilk müşterilerini bularak bir anda popülerlik yakaladı.

Instagram

Haberin Devamı

Pek çoğumuzun vazgeçemeyeceği uygulamalardan biri olan Instagram kulaktan kulağa stratejisi ile ilk müşterilerini kazanırken 3 ayda 1 milyon kullanıcıya erişmiş. Şirketin başarısı aynı zamanda, pek çok özellik yerine sadece bir fonksiyona odaklanmak. Kullanıcılar arasında popüler olmayan özellikleri, kullanıcı deneyimleri ile belirleyip kullanımdan kaldırmaları ile sürdürülebilir bir başarı yakaladılar.

Airbnb

Airbnb, bilindiği üzere dünyanın neredeyse her yerinde online ev ya da oda kiralamanızı sağlayan bir site. Site, hizmetlerini rakibi olan Craiglist’in kullanıcı portföyünü kullanarak tanıtmaya başladı ve aylık 3 milyon görüntüleme gibi müthiş bir sayıya ulaştı. İlk müşterilerini, web yolu ile Craiglist müşterilerinin mail hesaplarına, kendilerini tanıtan ve öven e-postalar atarak elde etmeyi başardı. Daha sonra müşterilerine e-mail yolu ile yardımcı olmaya devam etti.

Tinder

Dünyaca ünlü bir arkadaşlık uygulaması olan Tinder da ilk müşterilerini diğer sitelerde bulunan zorlu eşleşme süreçlerini ortadan kaldırarak başardı. Beğendiğiniz kişi ile iletişime geçmek ya da arkadaş olmak için bu uygulamada uzun formlar doldurmak yerine sadece sağa ya da sola kaydırmanız yetiyor. Mobil bir uygulama olması ve kullanım kolaylığı sayesinde kısa sürede ilk müşterilerini edinip milyonlara ulaştı.

Dropbox

Haberin Devamı

Dropbox ise videonun gücünden yararlanan şirketlerden. Sistemin nasıl çalıştığı ile ilgili bir videonun yayınlanmasının ardından, kullanıcı sayısı 5 binden 75 bine doğru bir çıkış yaptı. Ayrıca ilk müşterilerini, kendilerinin sosyal medyada paylaşılmasına karşılık 128 MB alan hediyesi ile de kendine çekti. Bu taktik ile bir ayda 3 milyon kadar kullanıcıya da ulaştı.

Reddit

Reddit, kullanıcıların içerik oluşturması ile sürdürebilen sitelerden. Site, ilk müşterilerini sahte kullanıcı hesapları ve sitenin özgür içerik için uygun bir yer olduğu algısını vererek kazandı. Sitenin ilk kurulduğu zamanlarda tüm soru ve cevapları kendileri oluşturdu. Uzun uğraşlar sonucunda oluşturdukları farklı ve ilginç içerikler sayesinde artık dünya çapında kullanılan bir platform.

BAKMADAN GEÇME!