Dünya devinden flaş hamle

Güncelleme Tarihi:

Dünya devinden flaş hamle
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2018 14:11

HİLTON, 2018 yılı sonunda 650 tesisinden plastik pipetleri kaldıracak. Bu karar sonucunda Hilton, çevresel etkilerini yarıya indirecek ve sosyal etki yaratacak yatırımlarını 2030’a kadar ikiye katlayacak hedeflerini de ortaya koyuyor.

Haberin Devamı

 

Kullanımdan kaldırılan pipetler bir yılda 776 km’lik Seine nehrini aşacak. Hilton, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da hayata geçecek bu taahhütle, her yıl beş milyondan fazla plastik pipeti ve 20 milyon plastik su şişesini tesislerinden kaldıracak.

Her yıl kullanımdan kaldırılacak pipetlerin toplamı 776 km uzunluğundaki Seine Nehri’ni aşacak. Her yıl yaklaşık sekiz milyon ton plastik atık okyanusa giriyor ve araştırma projeleri okyanuslardaki plastiğin on yıl içinde üç kat artış göstereceğine dikkat çekiyor. Plastik kirliliği sadece suları ve deniz yaşamını değil, aynı zamanda besin zincirini ve genel halk sağlığını da etkiliyor.

EMEA, Hilton Başkan Yardımcısı ve Genel Başkanı Simon Vincent: “Lider küresel konaklama markası olarak, doğal kaynaklarımızın bilinciyle hareket etmek ve faaliyet gösterdiğimiz toplulukları desteklemek gibi büyük bir sorumluluğumuz var. Kurumsal sorumluluk stratejimizde yer alan, “Bilinçli Seyahat” anlayışıyla çevresel etkimizi azaltmak için sürekli yeni yollar arıyoruz. Yönetilen portföyün tamamında plastik pipetler üzerindeki yasağı genişletmek son derece önemli ve önümüzdeki yıllarda da genişleterek uygulayacağımız bir karar” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!