Dünya birinciliğinde Türkiye rol oynayacak

Güncelleme Tarihi:

Dünya birinciliğinde Türkiye rol oynayacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2012 00:00

IBM’in PC üretim bölümünü satın almasıyla dünyanın en büyük ikinci PC üreticisi konumuna yükselen Çinli Lenovo’nun pazar lideri olma hedefinde Türkiye önemli rol oynayacak.

Haberin Devamı

Lenovo Kıdemli Başkan Yardımcısı ve EMEA Bölgesinden Sorumlu Başkanı Gianfranco Lanci, Türkiye’nin EMEA bölgesi için nüfusuyla ön plana çıktığını belirterek, “Türkiye gelecekte Avrupa’nın en büyük pazarlarından birisi haline gelecek. Sunduğu önemli fırsatların ve potansiyelin farkındayız. Dünyada bir numaraya yükselme hedefini gerçekleştirmek için Türkiye’nin bize sunduğu fırsatları değerlendirmek istiyoruz” dedi.

EMEA’da ilk 3’e gelecek

Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (IFA) sorularımızı yanıtlayan Gianfranco Lanci, 2012-2013 yılı birinci çeyrek sonuçlarına göre yüzde 15 pazar payına ulaştıklarını hatırlatarak, şunları söyledi: “Lenovo’nun hedefinde pazar liderliği var. Şu anda pazar liderine çok yakın bir konumdayız. Son açıkladığımız rakamlara göre pazardan daha hızlı büyüdüğümüzü gördük ve bundan sonraki dönemde de pazardan daha hızlı büyümeyi hedefliyoruz. EMEA Bölgesi içinde 5’inci sıradayız. Bu bölgede son 3 yılda önemli bir büyüme yakaladık. Pazarın yüzde 8’ini oluşturuyoruz ve 2013 yılına kadar ilk 3’te yer alabilmemiz için yüzde 10 pazar payını yakalamamız gerekiyor.”

Haberin Devamı

Fırsatları değerlendirecek

Gianfranco Lanci, Türkiye’de henüz çok büyük olmadıklarını ve ilk 10 firma içinde yer aldıklarını belirterek, “Türkiye, Avrupa’daki en büyük pazarlardan birisi haline gelecek. Gelişme potansiyeli çok yüksek. Türkiye’nin nüfusu çok fazla ve bilgisayar satışında nüfusu bir oran olarak kabul edebilirsiniz. Fırsatları değerlendireceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!