Dünya Bankası'ndan kredi

Güncelleme Tarihi:

Dünya Bankasından kredi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2006 14:07

Dünya Bankası ile İller Bankası arasında, 212,9 milyon euroluk Belediye Hizmetleri Projesi Anlaşması bugün Hazine Müsteşarlığı'nda imzalandı.

Hazine Müsteşarlığı ve Dünya Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, Hazine'deki kredi anlaşmasını, Dünya Bankası adına Banka'nın Türkiye Direktörü Andrew Vorkink, İller Bankası adına ise Banka'nın Genel Müdürü Hidayet Atasoy ve Genel Müdürü Yardımcısı Bahaettin Kaplan birlikte imzaladılar. Öte yandan, garanti anlaşmasına, Hazine Müsteşarlığı'ndan Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay imza koydu.

KREDİNİN AMACI

212,9 milyon euro tutarındaki (275 milyon ABD Doları) kredi, su, atıksu ve katı atık konularında belediye altyapı hizmetlerinin geliştirilmesi, İller Bankası'nı etkin ve verimli çalışan bir kurum haline getirecek kurumsal değişikliklerin yapılarak idari ve teknik yapısının güçlendirilmesi ve belediyelere şehir planlaması, fizibilite çalışmalarının hazırlanması gibi konularda teknik yardım sağlanmasını amaçlıyor. Söz konusu kredi ile İller Bankası aracılığıyla belediyelerin su temini, atıksu arıtma ve katı atık yönetimi gibi altyapı projelerinin finanse edilmesinin yanı sıra, İller Bankası'nın gerek mali ve bankacılık konularında, gerekse teknik açılardan kuvvetlendirilebilmesini teminen yapılacak çalışmalara teknik yardım sağlanacak.

TÜRKİYE DİREKTÖRÜ VORKINK

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Andrew Vorkink, kredi anlaşması çerçevesinde yaptığı açıklamada, Banka'nın, toplam nüfusun yüzde 70'inin yaşadığı kentlerdeki Türk vatandaşlarına, daha iyi su ve çevre şartları sağlamayı amaçladığını kaydetti. Vorkink, Avrupa Birliği çevre direktifleri de dikkate alındığında, Türkiye'nin, yerel altyapıyı geliştirmek için yüksek oranda yatırım yapması gerektiğini vurguladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!