Dünya Bankası'ndan eğitime 80 milyon euro

Güncelleme Tarihi:

Dünya Bankasından eğitime 80 milyon euro
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2005 11:43

Dünya Bankası, Türkiye'deki orta öğretime verdiği destek çerçevesinde, 80 milyon euroluk (105 milyon dolar) Ortaöğretim projesini onayladı. Proje ile ortaöğretimde kaliteyi, ekonomik ilişkiyi ve eşitliği arttırmak hedefleniyor.

Haberin Devamı

Açıklamada, projenin destek sağladığı konular ise şöyle belirtildi: “Bilgi iletişim teknolojisinin, Türkiye'nin gelişen ekonomik ihtiyaçlarını karşılamak üzere daha fazla kullanılması dahil, genel ve mesleki eğitimdeki müfredat reformları, Mesleki rehberlik ve danışmanlık programlarını güçlendirerek öğrencilerin ve eğitimcilerin kendi kişisel ilgi alanlarını değerlendirmesine ve ekonominin ihtiyaçlarını belirlemesine yardım etmek ve Türkiye'deki eğitim programlarını ve kurumlarını ulusal ve uluslararası normlara göre değerlendirerek karşılaştırmak ve Türkiye'deki eğitimin kalitesini ve yaşamla ilişkisini arttırmak.”

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Andrew Vorkink, “bugün Türkiye'nin karşısındaki en önemli güçlük, yarının yerli ve uluslararası işgücü piyasasında rekabet edebilecek mezunlar ortaya çıkarmaktır. Bu projeyle böyle mezunlar olacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Banka, Türkiye'ye bugüne kadar, Telem Eğitim Projesi-1 için 300 milyon dolar, Temel Eğitim Projesi-2 için de 300 milyon dolar kredi verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!