Dünya Bankası: Türkiye’nin ihracatı beklediğimizden daha hızlı toparlandı

Güncelleme Tarihi:

Dünya Bankası: Türkiye’nin ihracatı beklediğimizden daha hızlı toparlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2010 00:00

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, Türkiye’de, küresel mali krizin ve ekonomik resesyonun etkilerinden sonra, imalat sanayi üretimindeki kapasite kullanımının her ay tutarlı bir şekilde arttığını ve artık tekrar kriz öncesi düzeylere yaklaştığını belirterek, ihracattaki toparlanmanın da beklediklerinden biraz daha hızlı olduğunu söyledi.

Türkiye ekonomisindeki son gelişmelere ilişkin soruları yanıtlayan Ulrich Zachau, “Türkiye ekonomisinin toparlanma hikayesi iyi haberlerden birisidir” dedi. İhracat ve ithalattaki gelişmelere dikkat çeken ve cari açığın bu yıl yükseleceğini belirten Zachau, Türkiye’nin önünde bulunan iki önemli zorluğun ise yükselen enflasyon ve hâlâ yüksek düzeylerdeki işsizlik olduğunu vurguladı. Zachau, şu değerlendirmeleri yaptı:
Türkiye çoğu AB ülkesinden daha hızlı büyümekle birlikte, bu performansı, çoğu AB ülkesine göre daha keskin bir düşüşün ardından yaşanıyor ve insanların gelirleri hâlâ AB’ye göre daha düşük. Uygulanacak iyi politikalarla birlikte, Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda daha hızlı büyümesini bekliyorum.
Mali kural yeni bir çıpa. Çok olumlu bir adım. Olumlu karşılıyoruz. İyi tasarlanmış. Açık için iddialı bir hedef koyuyor. Etkili uygulanması halinde, borcun oldukça yönetile-bilir düzeylere çekilmesine yardımcı olur. Dünyadaki deneyimler, güçlü uygulamanın kilit öneme sahip olduğunu gösteriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!